Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης και στη Θεσσαλία

Παναγίτσα του Πύργου - Πυροσβεστικό αεροπλάνο
Παναγίτσα του Πύργου - Πυροσβεστικό αεροπλάνο | αρχείο
Οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι υπαρκτοί και άμεσοι και για την Θεσσαλία.

Βρισκόμαστε στη μέση της αντιπυρικής περιόδου και οι φωτιές κατακαίουν για ακόμα μια χρονιά τεράστιες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι εφαρμόζουν για μια ακόμα φορά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση σχεδιασμό. Λέγοντας κυνικά: «φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε».

Το ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοί του, επανειλημμένα έχουν αναδείξει με επερωτήσεις τα προβλήματα του λειψού σχεδιασμού της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε μέσα της πυροσβεστικής, της δασικής υπηρεσίας και γενικότερα της πολιτικής προστασίας, λόγω της υποχρηματοδότησης, ζητώντας να ληφθούν μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας.

Οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι υπαρκτοί και άμεσοι και για την Θεσσαλία. Εδώ και τώρα χρειάζεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν περιουσίες, ζωές και φυσικός πλούτος, κόντρα στη λογική «κόστους-οφέλους» που διαπερνά τις πολιτικές αστικών κυβερνήσεων, περιφέρειας και δήμων στην αντιμετώπιση του ζητήματος της πολιτικής προστασίας του λαού, που για αυτές είναι κόστος για να διασφαλίζονται εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Άμεση και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των φορέων δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

Από την πυρκαγια στον Αμάραντο
«φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»!

Να ενισχυθούν τώρα, οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών, των τεχνικών μέσων και επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα στους Πυροσβεστικούς & Λιμενικούς Σταθμούς.

Να μπει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους και συμβασιούχους πυροσβέστες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι πυροσβέστες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη Δασική Υπηρεσία. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κλιμακίων.

Ενιαίος αντιπυρικός σχεδιασμός για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας.

Να αποζημιώνονται άμεσα στο 100% όσοι πλήττονται από πυρκαγιές σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, κτήματα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τάσος Τσιαπλές,

υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

19/7/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: