Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου: Η αγωνιστική μας δράση κλιμακώνεται με το βλέμμα μας στραμμένο στο έγκλημα στα Τέμπη

Με την παρουσία μας στη συγκέντρωση δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σιωπήσουμε, αλλά ν' αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις Κυβερνήσεις του κεφαλαίου που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές, θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8 Μαρτή και η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Σκοπέλου για το έγκλημα στα Τέμπτη άνοιξε με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου κας Σούλας Πατσή – Κορέντη, ζητώντας να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση, τονίζοντας ότι «με την παρουσία μας δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σιωπήσουμε, αλλά ν’ αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις Κυβερνήσεις του κεφαλαίου που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές, θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.

  • Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα.
  • Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ!»

Ολόκληρη η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου:

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες,

Σήμερα 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η αγωνιστική μας δράση κλιμακώνεται με το βλέμμα μας στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη.

Είμαστε σήμερα εδώ για την Αγάπη, την Αναστασία, τον Βάιο, τη Θώμη, τον Κυπριανό, τον Παναγιώτη, την Χρύσα…, 57 άνθρωποι εξακριβωμένα και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία, που έβγαλαν εισιτήριο για το τρένο χωρίς επιστροφή.

Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Για τις μανάδες που άδικα περίμεναν το παιδί τους να απαντήσει στο μήνυμα «στείλε όταν φτάσεις». Δεν έφτασε ποτέ, αλλά εμείς «θα πάρουμε εκδίκηση για σέ ‘νανε μικρέ», όπως λέει και το σύνθημα των μαθητών και φοιτητών στις  συγκλονιστικές πορείες που τράνταξαν όλη τη χώρα και όλες τις καρδιές.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση.

Με την παρουσία μας δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σιωπήσουμε, αλλά ν’ αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις Κυβερνήσεις του κεφαλαίου που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές, θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.

-Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα.

– Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ!

Σκοπελίτισσα,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ που είσαι αντιμέτωπη καθημερινά με την πολύμορφη βία, εγκλωβισμένη στα δεσμά μιας ζωής και δουλειάς-λάστιχο κ αγωνίζεσαι να επιβιώσεις μέσα στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη από τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας, που στερείσαι στοιχειώδη μέτρα προστασίας της μητρότητας.

ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ που αγωνιάς καθημερινά για τις ανάγκες των παιδιών σου , που στις έχουν φορτώσει κράτος κ κυβερνήσεις , σαν αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας , για τις οποίες είσαι αναγκασμένη να χρυσοπληρώνεις τους επιχειρηματικούς ομίλους. Που αγανακτείς όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα, που δεν υπάρχουν γιατροί και ακτινολόγος, Που βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφώσεις το παιδί σου

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ που η πετσοκομμένη σύνταξή σου δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες σου, τις στριμωγμένες, στα καλάθια της ντροπής, αφού δε χωράνε στις αντοχές της οικονομίας.

Φοιτήτρια, που παλεύεις να μορφωθείς, ανησυχείς για το μέλλον σου, βιώνεις την ανασφάλεια αν και πότε θα βρεις δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών σου.

Νέα επιστήμονα, που συχνά κάνεις δουλειές άσχετες με το αντικείμενό σου, σε καφετέριες, εμπορικά κ.λπ., ή δουλεύεις με μπλοκάκι, που ασφυκτιάς χωρίς ασφάλιση και άδεια μητρότητας, χωρίς ελεύθερο χρόνο.

Οι αγώνες των εργατριών των δύο περασμένων αιώνων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τις γυναίκες του μόχθου: Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας και επομένως να γίνει πραγματικότητα η γυναικεία ισοτιμία, σε κοινωνία ανθρώπινη για άνδρες και γυναίκες.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, στήριξης των κακοποιημένων γυναικών και των απροστάτευτων παιδιών με τις αναγκαίες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες με μόνιμο και επαρκές προσωπικό χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.

Καμία και κανένας να μην αποκλείεται από αυτά λόγω φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όμως, αυτές οι δυνατότητες σκοντάφτουν στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική αυτών που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η πολεμική τους ένωση, το ΝΑΤΟ.

Αυτοί θεωρούν κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και τις μετατρέπουν σε εμπόρευμα και πηγή για νέα κέρδη.

-Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για τη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, μπορούμε να την  κατακτήσουμε σήμερα, τον 21ο αιώνα.

-Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών όλου του κόσμου!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: