Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο: Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα

Πολύνεκρο ναυάγιο
ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (EUROKINISSI)
Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.
Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου..

Όμως, το ναυάγιο αυτό δεν είναι απλά ένα «δυστύχημα». Είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεών τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Όλα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Ναυάγιο ανοικτά της Πύλου
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και απεικονίζει το αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών να πλέει στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.
(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 17/6/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: