Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Καταδικάζουμε τη διάθεση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Καταδικάζουμε τη διάθεση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Λάρισα και ο Βόλος γίνονται ξεκάθαρα πρώτοι στόχοι σε πιθανές πολεμικές ενέργειες. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα παίζουν με τη ζωή μας φέρνοντας τον πόλεμο στην πόρτα μας

Γιατί να σκοτώνονται οι Λαοί για τ’ αφέντη το ψωμί;

Η  Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καταδικάζει τις ιδιαίτερα επικίνδυνες κυβερνητικές θέσεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την εμφανή σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και  του ΠΑΣΟΚ στα βασικά ζητήματα που αφορούν το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, τα ευρωατλαντικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα στηρίζουν τον θύτη, την κατοχική δύναμη, το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Ο πόλεμος δεν άρχισε με την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη, η αιτία είναι η πολύχρονη ισραηλινή κατοχή που έχει στοιχίσει πάνω από 100.000 νεκρούς Παλαιστινίους και σήμερα ζούμε πραγματική γενοκτονία. 27.000 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων το 70% είναι παιδάκια και γυναίκες, δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενοι, 65.000 τραυματίες, γεγονότα που γίνεται συστηματική προσπάθεια να κρυφτούν.

Καταδικάζουμε τους ιδιαίτερα επικίνδυνους χειρισμούς και την βαθύτερη και άμεση πλέον εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την πρόσφατη αποστολή πυρομαχικών από την χώρα μας και την υπερψήφιση πακέτου βοήθειας από την ΕΕ ποσού 50 δις. Ευρώ στην Ουκρανία για την συνέχιση της σφαγής των λαών της περιοχής. Οι λαοί της ΕΕ βιώνουν μια απίστευτη ακρίβεια, η κερδοσκοπία στα ύψη και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Καταδικάζουμε την άμεση εμπλοκή της χώρας μας στις άκρως επικίνδυνες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα όπου μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανία, με πυραύλους κατά της Υεμένης, στο όνομα της αντιμετώπισης των Χούθι και της προστασίας της ναυσιπλοΐας, η χώρα αποφάσισε να στείλει στο στόμα του λύκου ελληνική φρεγάτας στην περιοχή, για τη στήριξη των ευρωατλαντικών σχεδίων και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των οποίων τα κέρδη πολλαπλασιάζονται με ασύλληπτους ρυθμούς.

Καταγγέλλουμε τη διάθεση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας, ύστερα από πρόταση του υπουργού Άμυνας του κ. Δένδια, για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα αναλαμβάνοντας την διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης. Αντί η χώρα μας να απεμπλακεί  από τους πολέμους στην περιοχή βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στις πολεμικές αντιπαραθέσεις, ενώ η Λάρισα και ο Βόλος γίνονται ξεκάθαρα πρώτοι στόχοι σε πιθανές πολεμικές ενέργειες. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα παίζουν με τη ζωή μας φέρνοντας τον πόλεμο στην πόρτα μας.

  • Παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας, για την επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμία δουλειά έξω από τα σύνορα
  • Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ και ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: