Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Βασίλης Ρόδιος: Θα είμαστε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εργαζομένων!

Βασίλης Ρόδιος: Θα είμαστε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εργαζομένων!
Πρώτα και κύρια μας ενδιαφέρει να έρχεστε και να φεύγετε σώοι από τη δουλειά...

Στο γνώριμο ραντεβού της με τους εργαζόμενους Καθαριότητας του Δήμου στην  έναρξη της βάρδιας βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Ρόδιο, που συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Αναγνώστου και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Γούλα. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Νέστορας Αγόρος και ο υπ. τοπικός σύμβουλος Γλώσσας Δημήτρης Διονυσίου, εργαζόμενοι στην υπηρεσία.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Βασίλης Ρόδιος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε ότι η «παράδοση» της συνεχούς παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στους χώρους δουλειάς θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, για να υπάρχει ενημέρωση από πρώτο χέρι για τη λειτουργία και τα προβλήματα της Υπηρεσίας.

«Πρώτα και κύρια, συνέχισε, μας ενδιαφέρει να έρχεστε και να φεύγετε σώοι από τη δουλειά. Για αυτό θα κινηθούμε τόσο ενάντια στην υποστελέχωση της υπηρεσίας όσο και στην εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, σε στενή συνεργασία με το γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας. Θα ενθαρρύνουμε επίσης τη δημιουργία επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας».

Βασίλης Ρόδιος: Θα είμαστε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εργαζομένων!Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση, δεσμευόμαστε για:

-Πλήρωση των μόνιμων κενών θέσεων οδηγών,  εργατών για την αποκομιδή και χειριστή μηχανήματος έργου.

-Αμεσο προγραμματισμό προσλήψεων  για ειδικότητες Πράσινου Σημείου, Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων και της Μονάδας Βιοαποβλήτων.

-Αμεση Προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο του οποίου καθαρίζετε χώρους αρμοδιότητας, ώστε χωρίς να επιβαρύνονται τα ανταποδοτικά να μπορούμε να παίρνουμε παραπάνω προσωπικό, έστω και εποχικό.

-Πρόταση και διεκδίκηση η πυροπροστασία να πάει στους έξι μήνες στην αρχή (από 1 Μάη έως 31 Οκτώβρη) και σε όλο το χρόνο αργότερα με μόνιμο προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση.

-Πρόταση για στελέχωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με δικό του προσωπικό και όχι εσείς οι ήδη τσακισμένοι από τη δουλειά να καλύπτετε τις έκτακτες καταστάσεις.

-Υπηρεσιακό προιστάμενο, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας.

-Πλήρη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια των πιο κατάλληλων.

-Κόψιμο των «ρουσφετιών» σε ιδιώτες – εργολάβους.

-Καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα αλλά και στο πράσινο όπου η δημοτική αρχή έχει αναθέσει σε ιδιώτη το γήπεδο και την περιποίηση σε παρτέρια κλπ

-Χρονοδιάγραμμα απόδοσης του απαράδεκτου καθεστώτος των εκατοντάδων οφειλόμενων ρεπό και αδειών, που σας έχουν επιβαρύνει ήδη σωματικά.

-Αξιοκρατία και όχι διαίρεση των εργαζομένων.

-Θα είμαστε δίπλα σας σε όλους τους αγώνες σας για αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα

-Μετακίνηση με οχήματα του Δήμου για όσους εργαζόμενους πηγαίνουν αναγκαστικά για να καλυφθεί το πρόγραμμα σε Γλώσσα και Σκόπελο αντίστροφα και για τον ΧΥΤΑ.

– Μετατροπή του κτιρίου στο Σταυρό της Γλώσσας σε αποδυτήρια.

-Αξιοποίηση της πολύτιμης πείρας σας για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του δημότη.

-Κανένας αυταρχισμός, όπως μαθαίνουμε ότι έχει γίνει πολλές φορές. Πλήρης συνδικαλιστική δράση.

-Εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας όρχου οχημάτων με προδιαγραφές και δυνατότητα μικρών επισκευών.

-Απόσυρση επικίνδυνων κάδων.

-Μέριμνα για προγράμματα δουλειάς που θα λαμβάνουν υπόψη την ηλικία και το φύλο

-Σύγχρονο κανονισμό αποκομιδής.

-Πλήρη εφαρμογή μέτρων για ΧΥΤΑ, πυροπροστασία κλπ»

Κλείνοντας, ο υπ. δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να έχουν μια αγωνιστική δημοτική αρχή στο πλευρό τους και υπηρεσία αναδιοργανωμένη σε νέα βάση με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών.

Να τοποθετηθεί τώρα η σιδηροκατασκευή στη μεταφόρτωση

Βασίλης Ρόδιος: Θα είμαστε Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εργαζομένων!Ο υπ. δήμαρχος ξεναγήθηκε στο χώρο των αποδυτηρίων, που διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του αμαξοστασίου.

Στη μεταφόρτωση παρατήρησε την επικίνδυνη κατασκευή που υπάρχει τώρα και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αργοπορία σε τέτοια ζητήματα, να τοποθετηθεί τώρα η νέα σιδηροκατασκευή, για να είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 03/10/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: