Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Περίσσης και Ευσταθίου συμπλέουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, που έφερε σε ναυάγιο την ΔΕΥΑ Σκοπέλου!

Βασίλης Ρόδιος - υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου | Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
«Εμείς μπορούμε μαζί σας να διορθώσουμε την άσχημη κατάσταση, γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις από εργολαβικά συμφέροντα»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενο από  τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Ρόδιο, τον δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Γιώργο Αναγνώστου και τον υπ. περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Γούλα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΣ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους, οι οποίοι  δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν πως ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη με συχνές επισκέψεις στη ΔΕΥΑ. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια για τα ζητήματά τους.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Βασίλης Ρόδιος ανέφερε:

«Ήρθαμε να μιλήσουμε για το πώς σκεφτόμαστε να λειτουργήσει η υπηρεσία με εμάς δημοτική αρχή. Να ακούσουμε τα νέα προβλήματα και τη γνώμη σας.

Πρώτα και κύρια, μας ενδιαφέρει να εργάζεστε με ασφάλεια. Πρώτο μέλημα η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της υπηρεσίας και η εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, σε στενή συνεργασία με γιατρό εργασίας, τεχνικό ασφαλείας.

Δεύτερον, είμαστε ενάντια στο κυβερνητικό πλαίσιο για ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΥΑ. Είτε με την ένταξη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είτε με παραχωρήσεις τμημάτων όπως η διανομή σε ιδιώτες. Γεγονός που θα έχει αντίκτυπο και στις εργασιακές σας σχέσεις. Κουβέντα δε λένε οι άλλοι υποψήφιοι για αυτό…

Άχνα δε λένε και για την αύξηση των τιμολογίων. “Επαναξιολόγηση” λένε, ενώ ήδη έχουν προαναγγείλει αυξήσεις με δηλώσεις του δημάρχου πέρυσι το φθινόπωρο, για να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό κόστος, που μας φόρτωσε η «πράσινη ανάπτυξη», στην οποία συμπλέουν. Δεν έχουν τα κότσια να ζητήσουν κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ, βιομηχανικό ρεύμα. Τους καταλαβαίνουμε, γιατί δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Θα τους τραβούσαν το αυτάκι τα βουλευτικά γραφεία στα οποία στηρίζονται.

Έχουν τεράστια ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές αρχές –και όχι μόνο-  από την ίδρυση της Επιχείρησης για τις τεράστιες αδυναμίες που παρουσιάζει σήμερα. Την υποστελέχωση, την αδυναμία εκτέλεσης βασικών λειτουργιών και την παράδοση σε εργολαβικά συμφέροντα. Με χρέη που ντρέπονται να μας πουν ποια είναι. Με τα ακριβά τιμολόγια για τις λαϊκές οικογένειες, με εφαρμογή του «πράσινου τέλους», χωρίς μειώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με ανυπαρξία έργων εμπλουτισμού του υδατικών αποθεμάτων. Χωρίς προγραμματισμό συντήρησης. Με τις αμιαντοσωλήνες που βγαίνουν επί 15 χρόνια. Με έργα πανάκριβα και νερό να μην πίνουμε. Με “δωράκια” σε ημετέρους και κολλητούς…».

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους εργαζόμενους, εργατοτεχνικό και διοικητικό προσωπικό, σχετικά με τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, όπως η υποστελέχωση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Βασίλης Ρόδιος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη μόνη δύναμη που μπορεί να διορθώσει μαζί με αυτούς την άσχημη κατάσταση, γιατί δεν έχει εξαρτήσεις από εργολαβικά συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ      

Σκόπελος, 05/10/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: