Λαϊκή Συσπείρωση: Απολογισμός δράσης την τετραετία 2019-2023 | Τιμήσαμε την ψήφο όλων των Σκοπελιτών!

Βασίλης Ρόδιος - υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου | Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
Απέναντι από τη Δημοτική Αρχή Περίσση, η οποία εφάρμοσε με συνέπεια όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις στην Τοπική Διοίκηση. Αλλά και σε εντελώς διαφορετικό ρόλο από τη μείζονα αντιπολίτευση του κ. Ευσταθίου, που αναλώθηκε σε δευτερεύοντα μέτωπα, για να καλύψει την ουσιαστική της σύμπλευση με τους «αντιπάλους»...

Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι, από όποια θέση και να σε τάζουν όσοι σε τιμούν με την ψήφο τους, πρέπει να λογοδοτείς στην κοινωνία για τη δράση σου. Και την τετραετία που πέρασε ήμασταν η μοναδική δύναμη ανάδειξης προβλημάτων, άσκησης πίεσης, ελέγχου και μαχητικής, προγραμματικής υπεράσπισης των συμφερόντων των πολλών σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Σκοπέλου.

Απέναντι από τη Δημοτική Αρχή Περίσση, η οποία εφάρμοσε με συνέπεια όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις στην Τοπική Διοίκηση. Αλλά και σε εντελώς διαφορετικό ρόλο από τη μείζονα αντιπολίτευση του κ. Ευσταθίου, που αναλώθηκε σε δευτερεύοντα μέτωπα, για να καλύψει την ουσιαστική της σύμπλευση με τους «αντιπάλους».

Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε τη μάχη με πάνω από 200 παρεμβάσεις μέσα και έξω από τα Συμβούλια:

-Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου Βόλου, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

-Για την αντιπλημμυρική και την αντιπυρική προστασία του νησιού, την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων και των δημόσιων κτιρίων

-Για χαρτογράφηση – μητρώο ρεμάτων, τον καθαρισμό τους, τη μελέτη προστασίας των οικισμών Σκοπέλου-Πανόρμου-Ελιους, την επέκτασή της για τη Γλώσσα, Γλυστέρι, Καστάνι κλπ

-Για να σπάσει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού τον χειμώνα που επιβάλλουν τα κέρδη των εφοπλιστών.

-Για να εφαρμοστούν οι μειώσεις και οι απαλλαγές στα δημοτικά τέλη και στα τιμολόγια της ΔΕΥΑ για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες η Δημοτική Αρχή συνέχισε να εμπαίζει, κατάργηση των τροφείων στον Παιδικό Σταθμό, για επιστροφή των τελών στα καταστήματα που έμειναν κλειστά την περίοδο των λοκ-ντάουν.

-Για την επιστροφή του νησιωτικού ΦΠΑ, που καταργήθηκε με το 3ο Μνημόνιο, μειωμένου στο 50%, για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την απαλλαγή φοιτητών, στρατιωτών, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ.

-Για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση των χαρατσιών στην ενέργεια και τα καύσιμα, ώστε να πάρουν ανάσα οι λαϊκές οικογένειες από την ακρίβεια που τις μαστίζει

-Για να μην περάσουν άλλες ακτές σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να μείνουν ανοιχτές για το λαό.

-Για να μην περάσει η υποστελέχωση, η απαξίωση και τελικά η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις και επικροτεί η Δημοτική Αρχή.

-Για Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες στη στέγαση και ήπιες μορφές τουρισμού και όχι μεγάλα συμφέροντα,  ενάντια στην απαξίωση της μικροϊδιοκτησίας  στην εκτός σχεδίου δόμηση.

-Για να παραχωρηθεί στο Δήμο η έκταση της παραλίας που πέρασε στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο.

-Για μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και το χαράτσι στο Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, να εγκατασταθεί εκ νέου ο ΝΙΚΟΣ σε κατάλληλο χώρο για την άθληση των παιδιών μας

-Για ενίσχυση των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του νησιού για τους οποίους η Δημοτική Αρχή στους προϋπολογισμούς της είχε εγγράψει «0,00» ευρώ, την οποία και επιβάλαμε.

-Για την άμεση αποκατάσταση του Λαογραφικού Μουσείου, του «Βακράτσα», που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν.

-Για πλήρη στελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών με όλες τις ειδικότητες,  μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Κέντρο Κοινότητας, δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους, για την εγγραφή κονδυλίων άμεσης ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-Για την ενίσχυση της ελαιοκαλλιέργειας, της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, για εκ νέου λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρείου

-Για φθηνή, σύγχρονη και στοχευμένη τουριστική προβολή, που θα στηρίζει τους αυτοαπασχολούμενους και όχι τους μεγάλους ομίλους και τους τουρ-οπερέιτορ.

-Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, που στοχοποιεί την περιοχή μας και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

-Για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, όπως ο δρόμος του Αγίου Κωνσταντίνου και αποζημίωση των πληγέντων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

-Για  την άμεση επισκευή του ανοικτού σταδίου, του γηπέδου 5Χ5 στη Γλώσσα και την εξεύρεση βοηθητικού γηπέδου.

-Για διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τις λαϊκές ανάγκες, με πλήρη  μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

-Για πλήρη,  μόνιμη και σταθερή δουλειά των σχολικών καθαριστριών, αύξηση ωραρίου, την οποία και επιβάλαμε.

-Ανέδειξε ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η κατάσταση στα καλντερίμια των οικισμών, τα ακαθάριστα οικόπεδα και τάφροι, η κοπή δέντρων στην παραλία, για τις στήλες που ξεφύτρωναν έτσι χωρίς πρόγραμμα…

-Για τις απευθείας αναθέσεις σε «ημετέρους» που αποστερούν πολύτιμους πόρους για κοινωνική πολιτική και μικρά έργα μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των οικισμών.

-Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία του Οκτώβρη του 2019 σε Γλώσσα και Ελιος.

-Για τη λειτουργία Πράσινου Σημείου – ΣΜΑΥ, Μονάδας Βιοαποβλήτων με όλες τις περιβαλλοντικές και τεχνικές προδιαγραφές.

-Για να μη στείλει η ηγεσία της ΔΕΥΑΣ τους μικροοφειλέτες στην Εφορία.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: