Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Προβλήματα ακτοπλοΐας των Βορείων Σποράδων μετέφερε ο Χρήστος Mπουκώρος στον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Γιάννης Παππάς Χρήστος Μπουκώρος
Την αγωνία των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.

Τα δύο βασικά θέματα μεταξύ άλλων που έθεσε ο βουλευτής, ήταν η συνέχιση της θερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, με την έγκριση επιδότησης και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων, με το λιμάνι του Μαντουδίου.

Ο υφυπουργός, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, απασχολεί την Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο. Ολοκληρώνεται εντός δεκαπενθημέρου, ο διαγωνισμός για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και με τα αδιάθετα χρήματα, θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων.

Ο υφυπουργός, υπογράμμισε πως αν χρειαστούν περαιτέρω κονδύλια, η Κυβέρνηση θα στηρίξει την άκρως απαραίτητη για τις Βόρειες Σποράδες ακτοπλοϊκή γραμμή που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μαντούδι, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ότι ήδη η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS Ferries, έχει γνωστοποιήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πως δρομολογεί Catamaran, δυναμικότητας 600 επιβατών και 150 έως 200 οχημάτων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο βουλευτής, ζήτησε από τον υφυπουργό να ασκήσει κάθε αρμοδιότητα του, ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων και επιπλέον να βρεθεί λύση, ώστε να επεκταθεί η γραμμή Σποράδες – Μαντούδι με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς η δίμηνη κάλυψη σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για τις ανάγκες των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Ο υφυπουργός Γιάννης Παππάς, τόνισε ότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο ίδιος και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, όσο και ολόκληρη η Κυβέρνηση, θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, για την εύρυθμη λειτουργία των ακτοπλοϊκών γραμμών των Βορείων Σποράδων.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: