Δυσβάσταχτα έξοδα και ταλαιπωρία για εκατοντάδες Σποραδίτες από το (προ)χθεσινό απαγορευτικό απόπλου

Λιμάνι Σκοπέλου | Αναμονή ταξιδιώτη
[Φωτογραφία αρχείου]
Εκατοντάδες Σποραδίτες παρέμειναν αναγκαστικά χθες (11/12) στον Βόλο λόγω του απαγορευτικού απόπλου που εκδόθηκε από το Σάββατο 10/12/2022 βάσει των αναγγελιών θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά που έδιναν εξετάσεις για ξενόγλωσσα πτυχία, ομάδες αθλητικών συλλόγων των νησιών, εκπαιδευτικοί κ.ά., εκτός από την ταλαιπωρία που υπέστησαν, υποχρεώθηκαν να βάλουν ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη σε μια εποχή που η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν διεκδικούμε να δρέψουμε δάφνες μετεωρολόγων ούτε να υποκαταστήσουμε το ρόλο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Παλεύουμε, μέσα και έξω από τα Συμβούλια, ώστε να υπάρχει ασφαλής, φτηνή και τακτική συγκοινωνία ολόχρονα και όχι ανάλογα με τα κέρδη των εφοπλιστών, ενώ θέτουμε συνέχεια τα ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα των λιμανιών και την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τις απόψεις πλοιάρχων, ναυτεργατικών σωματείων κλπ..

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απευθύνουμε προς κάθε αρμόδιο τα ερωτήματα που έθεσαν πολλοί συντοπίτες μας που καθημερινά ανατρέχουν στις σχετικές ενημερωτικές σελίδες:

  • Περιλαμβάνονταν στους χάρτες θυελλωδών ανέμων οι Σποράδες και, εάν ναι, από πότε και μέχρι ποια ώρα;
  • Τα απαγορευτικά απόπλου εκδίδονται με βάση τις καιρικές συνθήκες του Βορειοανατολικού και Βορειοδυτικού Αιγαίου;
  • Εχουμε επίσημο δελτίο τοπικών συνθηκών ναυσιπλοΐας (SPORADES AREA) όπως έχει εξαγγείλει από το Νοέμβριο του 2019 η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή δια του κ. Ζλατούδη όταν αποκαταστάθηκε η λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού Σκοπέλου WMO 664-Φάρος Γουρούνι και εάν όχι γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη;

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου

Σκόπελος, 12/12/2022

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: