Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Αθανάσιου Λιούπη με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα
Αθ. Λιούπης: Προκηρύσσονται έξι νέες μόνιμες θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου, ενώ εγκρίθηκαν με άμεση εφαρμογή τρεις θέσεις επικουρικών

Το Νοσοκομείο Βόλου και οι ελλείψεις του σε ιατρικό προσωπικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιου Λιούπη κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Λιούπης για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου και επεσήμανε πως ιδίως ορισμένα Τμήματα χρειάζονται άμεσα ενίσχυση. Σημειώνεται δε, πως ο Βουλευτής είχε θέσει επανειλημμένως το ζήτημα αυτό  και στην συνάντηση με την Υπουργό, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σήμερα, η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι θα εγκρίνει την προκήρυξη έξι νέων μόνιμων θέσεων ιατρών, όπως αυτές προέκυψαν από την εισήγηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με την Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόκειται για θέσεις που αφορούν στις ειδικότητες της χειρουργικής, ψυχιατρικής, αιματολογίας, πνευμονολογίας, ορθοπεδικής και ΤΕΠ. Οι έξι αυτές θέσεις θα προκηρυχθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, μετά και από εισήγηση του κ. Λιούπη, η κ. Γκάγκα θα εγκρίνει άμεσα και τρεις θέσεις επικουρικών ιατρών ειδικότητας νευροχειρουργικής, ουρολογίας και γυναικολογίας, για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν πρόσφατα σε αυτά τα Τμήματα.

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης μετέφερε στην Υπουργό ερωτήματα αρκετών νοσοκομειακών ιατρών, που ενδιαφέρονται να εργαστούν και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου, ευθύνης της Αν. Υπουργού, σχετικά με τον χρόνο της υλοποίησης των αποφάσεων.

Η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό ότι αυτό θα γίνει σύντομα, πρέπει πρώτα όμως να βγουν οι εφαρμοστικές οδηγίες του Νόμου, η τιμολόγηση των απογευματινών χειρουργείων, να καθοριστούν και επιπλέον λεπτομέρειες σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την Υπουργό για την συνεχή συνεργασία, προς όφελος του Νοσοκομείου Βόλου και των πολιτών της Μαγνησίας.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: