Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος | Σκιάθος: Δευτέρα 2 έως και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου – Σκόπελος: Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος | Σκιάθος: Δευτέρα 2 έως και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου - Σκόπελος: Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023
Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού», θα βρίσκεται από Δευτέρα 2 έως και Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 στους Δήμους Σκιάθου και Σκοπέλου για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ε.Α.Ε. συνεχίζει δυναμικά και στρατευμένα το «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού», έχοντας ως χορηγό την εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder Hellas.

Σε συνεργασία και έπειτα από πρόσκληση του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε στο Βόλο και των Δήμων Σκιάθου και Σκοπέλου η κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Σκιάθος: Από Δευτέρα 2 έως και Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στον προαύλιο χώρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

Τηλέφωνο για ραντεβού: κα Στρούγκη Μαρία – 6949204226

Σκόπελος: Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2424023294 (Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου)

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 35 έως 49 και από 70 ετών και άνω.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: