Τετάρτη

17 Απριλίου 2024

Συμμετοχή της Σκοπέλου σε σημαντική ενημερωτική συνάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα τα μονοπάτια

Συμμετοχή της Σκοπέλου σε σημαντική ενημερωτική συνάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα τα μονοπάτια
Στις  εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαγγελματίες από τον τομέα της πεζοπορίας και του περιπατητικού τουρισμού της Θεσσαλίας

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε στα μονοπάτια της Περιφέρειας και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο περιπατητικό τουριστικό «προϊόν», ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η νέα σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, κα Μάγια Τσόκλη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας. Συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό, ενώ δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα της τακτικής συντήρησης των μονοπατιών και στην εν γένει αντιμετώπιση τους ως μια υποδομή της εκάστοτε
Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή  κατέστησε σαφές ότι τα μονοπάτια της Θεσσαλίας χρήζουν όλης της προσοχής της, καθώς μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό «συστατικό»  του τουριστικού «προϊόντος»  της  Θεσσαλίας. Το σύνολο των εκπροσώπων και παρευρισκομένων  συμφώνησαν πως πρέπει να γίνει καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας όσον αφορά τα μονοπάτια, ώστε να σχεδιαστούν ορθά οι επόμενες κινήσεις.

Η Σκόπελος, με το ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη συγκεκριμένη συνάντηση. Ο προορισμός εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού κ. Γιώργο Παπαδαυίδ, την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα Εύα Καραμεσίνη, καθώς και το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Άγγελο Τσουκαλά.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: