Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Τίτλοι τέλους για το Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου στις 22 Μαρτίου 2024

Οικισμός Σκοπέλου από ψηλά
Πρόκειται για ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα για το νησί της Σκοπέλου, που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει το κλείσιμο και την υπολειτουργία πολλών βασικών του υπηρεσιών

Το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου μετά την παρέλευση της 22ης Μαρτίου 2024 καταργείται. Τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας του καταργούμενου Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου όπως αυτή ισχύει μέχρι την κατάργησή του, υπάγονται από την 23ης Μαρτίου 2024, ημέρα Σάββατο στην τοπική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος Σκιάθου που ορίστηκε στο άρθρο 1 της υπ’ αρ. 253/3/19-10-2023 (Β’ 6355) απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και από την ίδια ημερομηνία τροποποιείται για τα ίδια ακίνητα.

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2022

«Τελεσίγραφο» κλεισίματος προς το Αμισθο Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου έχει αποστείλει ήδη το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με την Κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιεί κατά γράμμα το Ν. 4512/2018 που ψήφισε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αρμοδιότητές του να περνάνε στο Υποκατάστημα Σκιάθου του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση εργαζομένων, αυτοπασχολουμένων και μικροιδιοκτητών!

Συγκεκριμένα, με το α.π. 931/2242115/29-8-2022 έγγραφό του ζητά, ενόψει ορισμού και της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της τελευταίας ημέρας λειτουργίας του, 

-να προγραμματίσει την παράδοση βιβλίων, αρχείων και εξοπλισμού λειτουργίας του

-να γνωστοποιήσει τις συμβάσεις στέγασής του

-να τακτοποιήσει διαδικαστικές εκκρεμότητες

Πρόκειται για ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα για το νησί της Σκοπέλου, που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει το κλείσιμο και την υπολειτουργία πολλών βασικών του υπηρεσιών, όπως:

Το «λουκέτο», που  ετοιμάζεται  να μπεί με το πρόσχημα της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του «ψηφιακού μετασχηματισμού», έρχεται να προσθέσει καινούργια βάρη και ταλαιπωρία για τη μεταβίβαση ακινήτων στις πλάτες των λαικών νοικοκυριών της Σκοπέλου, που βρίσκεται υπό καθεστώς κτηματογράφησης, αλλά και σε επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.). 

Πέραν αυτών, «χάνονται» δύο πολύτιμες θέσεις εργασίας και δημιουργείται μη αναπληρώσιμο ρήγμα στην Ιστορία του τόπου καθώς το Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου θεωρείται από τα παλαιότερα στην Ελλάδα!

Αποδεικνύεται ότι η περίφημη ψηφιοποίηση του αστικού κράτους αξιοποιείται για να μην προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση των υποδομών, καθώς και για την ανάθεση λειτουργιών του σε ιδιώτες. Ενώ, την ίδια ώρα που ενισχύονται οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οι υποθέσεις μεγάλου οικονομικού επενδυτικού ενδιαφέροντος προωθούνται ταχύτατα και κατά προτεραιότητα.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νησιού να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της  λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, οι λαϊκές οικογένειες να μη δεχτούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη βαθιά, για ακόμη μια φορά! Δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τα κόμματα του κεφαλαίου, που, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, παίρνουν τη σκυτάλη το ένα από το άλλο σε βάρος του λαού, καθώς και στους ντόπιους κολαούζους τους, που καλλιεργούν την επανάπαυση και το συμβιβασμό με την πολιτική τους! 

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: