Στα Μονοπάτια του Πολιτισμού και της Ιστορίας των Βορείων Σποράδων

Στα Μονοπάτια του Πολιτισμού και της Ιστορίας των Βορείων Σποράδων
Το Γυμνάσιο Σκοπέλου «Καισάριος Δαπόντες» με ομάδα μαθητών και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο οικολογικός σύλλογος «eco ζειν» σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Σκιάθου, το διάστημα από 7-9 Απριλίου.

Η πρώτη κοινή δράση των μαθητών των Βορείων Σποράδων είναι γεγονός!

 Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα καλντερίμια του νησιού και επισκέφτηκαν τοποθεσίες, που ενέπνευσαν τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη να γράψει κάποια από τα διηγήματά του. Πεζοπόρησαν στα πολιτιστικά μονοπάτια του νησιού για περίπου 6 (!) ωρες με ενδιάμεσες στάσεις κι ένα μικρό γεύμα φτάνοντας τελικά στην μεσαιωνική πόλη του νησιού.

Επίσης, οι μαθητές του σχολείου μας καθώς και οι άλλοι μαθητές από τα Γυμνάσια της Αλοννήσου και της Σκιάθου, παραβρέθηκαν σε ανοικτή συζήτηση με θέμα την «συμμετοχή των νέων στην αυτοδιοίκηση».

Στα Μονοπάτια του Πολιτισμού και της Ιστορίας των Βορείων Σποράδων

Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι μια πρώτη προσέγγιση – γνωριμία των μαθητών των σχολείων των νησιών μας οι οποίοι έχουν κοινούς προβληματισμούς ως κάτοικοι του νησιώτικου συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων και η ανάπτυξη της συνείδησης πως η αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι ασύγκριτα πιο αποτελεσματική αν γίνει από κοινού. Επίσης, οι μαθητές θα έρθουν πιο κοντά στην Ιστορία και τον Πολιτισμό και των τριών νησιών και ν’ αναπτύξουν την νοοτροπία της άσκησης στη φύση.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: