Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

Σκόπελος / Ιδιοκτησιακού καθεστώτος Αγίας Βαρβάρας συνέχεια…

Το μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας στη Σκόπελο
Στήριξη ζήτησε ο π. Αλέξιος από τους τοπικούς συμβούλους, σε συνάντηση που είχαν στη Γλώσσα...

Την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας, την οποία αναστήλωσαν και φρόντισαν πολλοί Σκοπελίτες και σήμερα αποτελεί κόσμημα και καύχημα της πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Σκοπέλου θα ζητήσει εκ νέου ο  π. Αλέξιος, με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με παλαιότερη επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, επί Δημαρχίας Μιχελή, το μοναστήρι «βρίσκεται στη νομή και κατοχή του Δήμου Σκοπέλου, ως μη όφειλε» ενώ όπως ισχυρίζονται στην επιστολή

«ανήκει στην κυριότητα και την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Προδρόμου Σκοπέλου από της ιδρύσεως της και αποτελούσε και αποτελεί Ιερό Μετόχιο αυτής, το οποίο μάλιστα και χωροταξικά ανήκει στην κυριολεξία στην πέριξ περιοχή της Μονής Προδρόμου, στην αυλή της θα λέγαμε…» και πρέπει να επιστραφεί στον φυσιολογικό κάτοχο. (!)

Στην ίδια επιστολή ο π. Αλέξιος ζητάει να επιστραφεί το «καταπατηθέν» (!) από τον Δήμο Σκοπέλου Ιερόν Μετόχιο της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας ότι ο ρόλος του Δήμου δεν είναι να διοικεί Μοναστήρια!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: