Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Παναγιώτης Αναγνώστου: Δεν έχει ξανασυμβεί να ζητείται από Δήμαρχο η παραίτησή του στις πρώτες μέρες της θητείας του, χωρίς να δείξει καν τα πρώτα «δείγματα γραφής»

Ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή Αλοννήσου με Δήμαρχο τον Αναγνώστου Παναγιώτη
Παναγιώτης Αναγνώστου | Δήμαρχος Αλοννήσου
Δεν έχει ξανασυμβεί όχι απλά στην ιστορία του νησιού, αλλά συνολικά στην αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας να αμφισβητείται η λαϊκή εντολή, μια μόλις εβδομάδα από την ανάληψη καθηκόντων μιας δημοτικής αρχής
Για τα όσα «πρωτόγνωρα» συμβαίνουν στο Δήμο της Αλοννήσου με τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και την ευθεία αμφισβήτηση του Δήμαρχου, καταστάσεις οι οποίες «αμαυρώνουν το όνομα του νησιού και αφετέρου ναρκοθετούν το μέλλον του» παίρνει θέση με επιστολή του ο νεοεκλεγεις κ. Παναγιώτης Αναγνώστου.

Επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις ελάχιστες μέρες από την ημέρα που δώσαμε ως δημοτική αρχή τον ιερό όρκο του καθήκοντος.

Και όμως γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων που αφενός αμαυρώνουν το όνομα του νησιού και αφετέρου ναρκοθετούν το μέλλον του.

Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και παραιτήσεις δημοτικών σύμβουλων της παράταξής μας από θέσεις ευθύνης, αποτελούν μια παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία και μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης μου, με δυσφημιστικές προς εμένα δηλώσεις, οι οποίες προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, την οικογένεια μου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν έχει ξανασυμβεί όχι απλά στην ιστορία του νησιού, αλλά συνολικά στην αυτοδιοικητική ιστορία της χώρας να αμφισβητείται η λαϊκή εντολή, μια μόλις εβδομάδα από την ανάληψη καθηκόντων μιας δημοτικής αρχής.

Μερίδα δημοτικών συμβούλων με αδιευκρίνιστα κίνητρα και με συντονισμένες ενέργειες που μόνο τυχαίες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, προχώρησαν σε δημόσιες τοποθετήσεις εκτός θεσμικού πλαισίου και με πλήρη απουσία του αισθήματος του δημοσίου καθήκοντος.

Με έκπληξη ήρθα αντιμέτωπος με ισχυρισμούς που δεν θα μπορούσαν να έχουν βάση, τη στιγμή που με ενέργειες μου εντός και εκτός του νησιού μας, κατάρτιζα τον προγραμματισμό των δράσεων της νέας δημοτικής αρχής.

Κοιτώντας στα μάτια όλες τις δημότισσες και όλους τους δημότες, έχοντας «νωπή» την εντολή που μου δόθηκε με την ψήφο σας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι:

  • Ήμουν και είμαι εδώ, παρών, στην υπηρεσία των δημοτών, του νησιού μας και του δημοσίου συμφέροντος. Θα τιμήσω κάθε λέξη του όρκου που έδωσα.
  • Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με το νησί μας και τον δήμο μας.

Όλους τους μήνες που ακολούθησαν την ισχυρή, ηχηρή εντολή των δημοτών, είμαι σε επικοινωνία με τα εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας.   Η μόνη «εξαφάνιση» που υπήρξε είναι αυτή της λογικής και κάθε δημοκρατικής πρακτικής από την πλευρά συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων.

Προφανώς, οι εν λόγω σύμβουλοι κινούμενοι εξαρχής βάσει αγνώστου σε εμένα σχεδίου, με μια αλαζονική τακτική, αρνήθηκαν να αναλάβουν τα αξιώματα για τα οποία τους κρίνατε άξιους εσείς. Ο στόχος τους ήταν εξαρχής αυτός που αποκαλύφτηκε πριν λίγες μέρες. Να αγνοήσουν το λαό και την βούλησή του στρεφόμενοι εναντίον μου χωρίς να έχουν να μου καταλογίσουν οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη.

Όλο αυτό το διάστημα ενημερώνομαι για τα πεπραγμένα και τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, κυρίως όμως επιχειρώ να συναντήσω κρίσιμους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν το νησί μας. Αυτό που κάνουν όλοι οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι στην χώρα, και ειδικότερα οι δήμαρχοι των νησιωτικών δήμων. Φυσικά πάντα στο φως. Οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις μας, αλλά και η μαρτυρία όσων παραβρέθηκαν είναι αδιάψευστες αποδείξεις.

Σχεδιάζω τις πρώτες κινήσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Αυτό που κάνουν όλοι οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι στην χώρα, βάσει των αρμοδιοτήτων που μας έχουν ανατεθεί από το Σύνταγμα και τη Νομοθεσία.

Την ίδια στιγμή όμως μεθοδευόταν η πολιτική μου αποδόμηση εν αγνοία μου.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά να διατυπώνονται τέτοιες πρωτοφανείς απόψεις και να μεθοδεύονται τέτοιες κινήσεις χωρίς επιχειρηματολογία.

Δεν έχει ξανασυμβεί να ζητείται από Δήμαρχο η παραίτησή του στις πρώτες μέρες της θητείας του, χωρίς να δείξει καν τα πρώτα «δείγματα γραφής».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόπειρα πολιτικής ανατροπής χωρίς κανένα νομικό, ηθικό ή πολιτικό έρεισμα, με πραγματικό «θύμα» τον ίδιο τον Δήμο.

Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για τις κενές επιχειρηματολογίας δηλώσεις, των συγκεκριμένων εκλεγμένων συμβούλων και να τους καλέσω άμεσα να εκπληρώσουν το καθήκον τους απέναντι στους δημότες. Ακόμη και αυτή τη στιγμή και παρά την εξευτελιστική προς το πρόσωπό μου συμπεριφορά τους, ζητώ δημόσια να πρυτανεύσει η λογική και να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές που θα αναδείξουν το νησί μας.

Αν ωστόσο νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκαν με εμένα επικεφαλής, τους καλώ είτε να παραιτηθούν και να παραχωρήσουν τη θέση τους σε ανθρώπους που έχουν ειλικρινή διάθεση να ασχοληθούν, είτε να ανεξαρτητοποιηθούν. Αποτελεί μνημείο υποκρισίας το να ζητούν με αλαζονικό τρόπο από έναν πρόσφατα εκλεγμένο δήμαρχο (που δεν έχει συμπληρώσει το πρώτο δεκαπενθήμερο της θητείας του!) να παραιτηθεί, χωρίς να έχουν να του προσάψουν τίποτα μεμπτό.

Αν δεν το πράξουν είναι απόλυτα εκτεθειμένοι απέναντι στους δημότες και θα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ό,τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η στάση για το νησί μας.

Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης, προχωράμε μπροστά στον δρόμο που μας χάραξε η ισχυρή εντολή της 8ης Οκτωβρίου και ο όρκος που δώσαμε.

Προσωπικά, δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω από αυτό που μου ορίζει η συνείδηση μου, το καθήκον και το δημόσιο συμφέρον.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου

Αναγνώστου Παναγιώτης

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: