Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου συνεχίζει με επιτυχία τις εκδηλώσεις του, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά έναν θησαυρό της τοπικής διατροφής: τον γλυκό σκοπελίτικο τραχανά. Μια υπερτροφή, φτιαγμένη με το μοναδικό γάλα της αίγας φυλής Σκοπέλου και σπασμένο στάρι, που για γενιές αποτέλεσε πλήρη και θρεπτική τροφή.
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την γιορτή του σκοπελίτικου τραχανά με κλικ ΕΔΩ
Στην παραλία Σκοπέλου, μπροστά σε πλήθος επισκεπτών, ο κτηνοτρόφος Νίκος Χριστίνης παρασκεύασε περίπου 200 κιλά από το εκλεκτό έδεσμα, τα οποία μοιράστηκαν δωρεάν. Το γάλα για την παρασκευή πρόσφερε ο Βαγγέλης Παχής, ενώ στην όλη διαδικασία συμμετείχε και ο κτηνοτρόφος Σπύρος Στιβαχτής. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσία του Διαμαντή Παχή, ενός από τους παλαιότερους εν ζωή κτηνοτρόφους, που παρακολούθησε την εκδήλωση μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Η βραδιά συνεχίστηκε με «κυρίως πιάτο» το σκοπελίτικο τραχανά, δωρέαν κρασί και τσίπουρο, προσφορά του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου και πολύ χορό..
Η εκδήλωση ανέδειξε όχι μόνο τη γαστρονομική παράδοση του νησιού, αλλά και τη σημασία της διατήρησης και συνέχισης των τοπικών εθίμων.