Παρασκευή

29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Σκοπέλου καθαρίζει ιδιωτικά οικόπεδα «φίλων και συγγενών» την ώρα που οι κοινόχρηστοι χώροι είναι σε άσχημη κατάσταση;

Την ώρα που οι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση από άποψη καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου και στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες ημέρες αδειών και ρεπό, με εντολή της Δημοτικής Αρχής υπάλληλοι του Δήμου προχώρησαν σ' αυτήν την ενέργεια, που αποδεικνύει και τη «λογική τσιφλικά» που διέπει την ηγεσία του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΛΩΣΣΙΩΤΩΝ

Τις έντονες διαμαρτυρίες – καταγγελίες πολλών Γλωσσιωτών προς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε ο καθαρισμός ιδιωτικού οικοπέδου («φίλων και συγγενών» τοπικού μεγαλοστελέχους;) εντός του οικισμού από υπαλλήλους του Δήμου το πρωί της Τρίτης 14/3/2023.

Την ώρα που οι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση από άποψη καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου και στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες ημέρες αδειών και ρεπό, με εντολή της Δημοτικής Αρχής υπάλληλοι του Δήμου προχώρησαν σ’ αυτήν την ενέργεια, που αποδεικνύει και τη «λογική τσιφλικά» που διέπει την ηγεσία του Δήμου.

Στην άμεση τηλεφωνική παρέμβαση στον κ. Βούλγαρη στην οποία προχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αναγνώστου ζητώντας εξηγήσεις, η Δημοτική Αρχή επικαλέστηκε ζήτημα πολιτικής προστασίας («υπήρχε σπασμένος αγωγός… διαμαρτυρία  γείτονα» κλπ…) και ότι τα έξοδα καθαρισμού θα χρεωθούν στους ιδιοκτήτες.

Γλώσσα | Κοινόχρηστοι χώροι είναι σε άσχημη κατάσταση

Σε επικοινωνία με κατοίκους της Γλώσσας, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά ούτε και από στελέχη του Συμβουλίου Κοινότητας, που δήλωσαν άγνοια.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, η ίδια Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τον καθαρισμό οικοπέδου στη Σκόπελο που είχε καταντήσει ζούγκλα και εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των περιοίκων.

Η Δημοτική Αρχή να απαντήσει τώρα:

-Με ποια διαδικασία και από ποιον δόθηκε εντολή για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου ιδιωτικού οικοπέδου;

Ζητάμε  να κατατεθούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

-Τα έγγραφα  που αποδεικνύουν το ζήτημα πολιτικής προστασίας (αίτηση ενδιαφερομένου, αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας ή πρόταση του Συμβουλίου Κοινότητας Γλώσσας) που υπήρχε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Βούλγαρη

-Το έγγραφο στο οποίο φαίνεται το ποσό το οποίο βεβαιώνεται στο Ταμείο του Δήμου στο όνομα των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό από τις δημοτικές υπηρεσίες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 17/03/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: