Να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Όχι στην εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Σε κωματώδη κατάσταση έχει περιέλθει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, καθώς πρόσφατα αποχώρησε και η μοναδική ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής που υπηρετούσε επί θητεία, μη αντέχοντας τις ατελείωτες εφημερίες.

Οι στοιχειώδεις ανάγκες καλύπτονται με εκ περιτροπής εβδομαδιαίες μετακινήσεις ιατρών από τα άλλα Κέντρα Υγείας της χερσαίας Θεσσαλίας, που φυσικά αποτελούν μπάλωμα για το δικαίωμα των Σκοπελιτών σε αναβαθμισμένη και σύγχρονη δημόσια Υγεία.

Η αποχώρηση της μοναδικής ιατρού ειδικότητας έρχεται να προστεθεί στην επί εξαετία απουσία χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος, στη μη λειτουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου, αφού αποχώρησε και ο επικουρικός παρασκευαστής, στην έλλειψη οδηγών για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες, στην μη κάλυψη των θέσεων οδοντιάτρου και μαίας, ενώ η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού του σκοπελίτικου λαού από την κυβέρνησή είναι το γεγονός ότι η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ απαξίωσε να απαντήσει σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που ελήφθη τον περασμένο Αύγουστο με πρωτοβουλία των κομμουνιστών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης μετά από κινητοποίηση των φορέων και των γιατρών του νησιού.

Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής ΚΚΕ
Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής ΚΚΕ

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

– Για την άμεση στελέχωση του Κ.Υ. Σκοπέλου με όλο τον απαραίτητο αριθμό μονίμων γιατρών ειδικοτήτων, χειριστή ακτινολογικού, παρασκευαστή, οδηγών, οδοντιάτρου και μαίας.

– Για να επισπευσθεί η αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού του Κ.Υ. Σκοπέλου με ευθύνη της κυβέρνησης

Οι Βουλευτές

Μεταξάς Βασίλης

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: