Λιμενάρχης Σκοπέλου: Παράνομη πρακτική εορτασμού της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης η χρήση φωτοβολίδων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά την κατάργηση της ρίψης πυροτεχνημάτων – Επείγουσα έκκληση για χρήση αθόρυβων
Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε μία κατανυχτική ατμόσφαιρα απόψε στην Ανάσταση με πολλές εκρήξεις συναισθημάτων προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αύριο να είμαστε όλοι καλά και υγιείς!

Εν όψει της εορτής του Πάσχα, θα ήθελα να κάνουμε μια ευγενική υπενθύμιση σε όλους σας, σχετικά με τη χρήση φωτοβολίδων, ως μια παράνομη πρακτική εορτασμού της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης, καθώς σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τα τελούμενα Μυστήρια δεν λογίζονται ως πανηγυρικές ή επίσημες τελετές και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η χρήση ειδών πυροτεχνίας πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας αυτών, εντός των Ιερών Ναών και του περιβόλου αυτών.

Με αφορμή τα μοιραία ατυχήματα που έμελλε να αφαιρέσουν την ζωή δύο συνανθρώπων μας, πρέπει να τονιστεί ότι η ασφαλής και νόμιμη κατασκευή, χρήση, εμπορία και διακίνηση των ναυτικών φωτοβολίδων έχει θεσμοθετηθεί εκ του αυστηρού Νομικού Πλαισίου, σύμφωνα με τον Ν. 456/1976 (ΦΕΚ Α΄ 277) & το Π.Δ. 293/1977 (ΦΕΚ Α΄ 95). Βάση αυτού, η εμπορία φωτοβολίδων επιτρέπεται κατόπιν άδειας της κατά τόπου αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής και ισχύει για ένα χρόνο. Επίσης αναφέρεται ρητά ότι η πώληση τέτοιων προϊόντων επιτρέπεται μόνο στους κατόχους σκαφών θαλάσσης, αφού πρώτα οι ιδιοκτήτες των σκαφών προσκομίσουν την ειδική αυτή άδεια που λαμβάνουν από την κατά τόπου αρμόδια Αστυνομική αρχή. Ειδικότερα, για τις φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, η ειδική άδεια εκδίδεται κατόπιν σχετικής βεβαίωσης, της κατά περίπτωση Περιφέρειας της εκάστοτε Λιμενικής Αρχής.

Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε μία κατανυχτική ατμόσφαιρα απόψε στην Ανάσταση με πολλές εκρήξεις συναισθημάτων προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αύριο να είμαστε όλοι καλά και υγιείς!

Καλό Πάσχα. Πολλές ευχές σε όλους!

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ

ΓΚΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: