Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Περίσση χαρατσώνει άγρια το Σκοπελίτικο Λαό κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης της ΝΔ!

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Περίσση χαρατσώνει άγρια το Σκοπελίτικο Λαό κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης της ΝΔ!
Με προφορική  εισήγησή του ο κ. Περίσσης και τις ψήφους των κ.κ. Ξηντάρη, Βούλγαρη, Βαφίνη, Σταματούλας Κουκορίνη, Ιωάννας Ευσταθίου και Σπυριδούλας Καρβέλη,  φορτώνει στους ώμους των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων  ακόμη ένα δυσβάστακτο βάρος, την ώρα που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία και μετράνε κάθε ευρώ για να τα φέρουν βόλτα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ 10% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΦΩΤΙΣΜΟΥ!

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» επεφύλασσε για το σκοπελίτικο Λαό χτες το βράδυ η Δημοτική Αρχή Περίσση, χαρατσώνοντάς τον με οριζόντια αύξηση 10% στα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, για να ισοσκελίσει την επιβολή του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων από την Κυβέρνηση της ΝΔ!

Κουτοπόνηρα σκεπτόμενη, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα Τέλη ενάμιση μήνα και πλέον από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα χριστουγεννιάτικα, για να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τις πομπές της!

Προκάλεσε έτσι ακόμη και την αμηχανία των συμβούλων της, κυριών Σάββα και Σοφικίτου, που ανενημέρωτες ήρθαν προ εκπλήξεως και απείχαν από τη λήψη απόφασης δηλώνοντας «παρών»!

Με προφορική  εισήγησή του ο κ. Περίσσης και τις ψήφους των κ.κ. Ξηντάρη, Βούλγαρη, Βαφίνη, Σταματούλας Κουκορίνη, Ιωάννας Ευσταθίου και Σπυριδούλας Καρβέλη,  φορτώνει στους ώμους των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων ακόμη ένα δυσβάστακτο βάρος, την ώρα που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία και μετράνε κάθε ευρώ για να τα φέρουν βόλτα…

Στην προσπάθειά του να περάσει το χαράτσι, ο κ. Περίσσης και ο κ. Ξηντάρης επιστράτευσαν μια σειρά έωλα  επιχειρήματα και ψεύδη!

  • «Ο Νόμος ήρθε ξαφνικά, τώρα, δεν ξέραμε…» … Δεν τον ενημέρωσαν άραγε τα βουλευτικά γραφεία της ΝΔ και στο σεμινάριο της ΚΕΔΕ ότι η κυβέρνηση είχε ψηφίσει το Ν. 5043/2023 από τον Απρίλη  (ΦΕΚ 91/Α/13-4-2023), όπου στην παρ. 10 του άρθρου 110 προβλέπεται λεπτομερώς η παρακράτηση από τους ΚΑΠ;
  • «Είμαστε πολιτικά αντίθετοι…», δήλωσε ο κ. Ξηντάρης… Αλήθεια; Τότε γιατί ψηφίσατε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων το Φθινόπωρο του 2021, όπου υπήρχαν και εκτιμήσεις για το τι θα πληρώσει ο σκοπελίτικος λαός; Ποια αγωνιστική πρωτοβουλία ή διαμαρτυρία κάνατε; Εσείς δε συνοδεύατε αλά μπρατσέτα τους βουλευτές της ΝΔ προεκλογικά;
  • «Είναι πολλά τα λεφτά που πληρώνουμε στο ρεύμα…». Αλήθεια; Γιατί παπαγαλίζετε λοιπόν συνέχεια την «πράσινη ανάπτυξη» , που εκτίναξε τις τιμές ενέργειας και καυσίμων βάζοντας στην κατάψυξη το λαό; Γιατί δεν διεκδικήσατε κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους κίνησης οχημάτων και φωτισμού; Γιατί δε βγάζετε άχνα για το μνημονιακό ΦΠΑ των νησιών;
  • «Θα μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι αν δεν το περάσουμε…»… Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι δημότες και οι άλλες λειτουργίες του Δήμου κινδυνεύουν από την επιβολή του Τέλους, που θα φτάσει τα 55€/τόνο το 2027, αλλά και από το πάρτι απευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής και τις ιδιωτικοποιήσεις (όπως στη διαχείριση του πρασίνου και με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς), όπου ο σκοπελίτικος λαός «πληρώνει τον κούκο αηδόνι»!

Στο τέλος μάλιστα οι …«πολύπειροι αγωνιστές» κάλεσαν το Συμβούλιο και το λαό να υποταχθούν στη νομιμότητα και τα «διαδικαστικά»… Δηλαδή να πουν «σφάξε με, Αγά μ, ν΄αγιάσω»…

Φυσικά και δεν τους πέρασε χτες! Οι παρεμβάσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης  αποκάλυψαν το σκηνικό, η Δημοτική Αρχή δεν έπεισε ούτε τους δικούς της!

Με τη  συναίνεση μιας ισχνής μειοψηφίας του ΔΣ (6 στους 17) και εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό πλαίσιο ψήφισης των Τελών και προϋπολογισμών ο κ. Περίσσης και οι υπερψηφίσαντες γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά της Σκοπέλου, της Γλώσσας και του Ελιους και ειδικά όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες από πάνω εμπαίζουν!

Ο σκοπελίτικος λαός δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν για να του φορτώνει τα άδικα κυβερνητικά χαράτσια, τα οποία μάλιστα του απέκρυψε προεκλογικά! Με την οργανωμένη πάλη του μπορεί να ανατρέψει τη ληστεία του!

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τηρώντας τη δήλωση που έκαναν στην προχθεσινή ορκωμοσία, θα είναι μαζί του κυρίως έξω από τα συμβούλια, για να δώσουν τη μάχη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και σύγχρονων αναγκών τους!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 19-12-2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: