Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για την απεργία της 17ης Απριλίου στην Παραλία Σκοπέλου

Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για την απεργία της 17ης Απριλίου στην Παραλία Σκοπέλου
Οι εργαζόμενοι της χώρας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας, αλλά και με την ωμή προκλητικότητα απ’ την πλευρά της κυβέρνησης.

17 Απρίλη όλοι στην απεργία!

Μαζικά στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

 

Το ίδιο το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση θίγεται καθημερινά για όλο και πιο πλατιές λαϊκές μάζες, που στενάζουν κάτω απ’ το βάρος της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων σε καύσιμα, τρόφιμα και είδη πλατιάς κατανάλωσης. Την ίδια ώρα που το κεφάλαιο και οι εργοδότες αυξάνουν τα κέρδη τους, οι μισθοί για τον κόσμο της δουλειάς παραμένουν καθηλωμένοι.

Η αύξηση του κατώτατου για την οποία θριαμβολογούν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά επιτελεία, δεν είναι παρά ψίχουλα, που δεν θα δώσουν καμιά πραγματική ανάσα στους εργαζόμενους. Όσοι τη λάβουν, αυτό που θα δουν στην τσέπη τους είναι μια αύξηση του μισθού κατά 39 ευρώ το μήνα (!!!), ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα, που αμείβεται με μισθό λίγο μεγαλύτερο του κατώτατου, δεν θα δει καμία απολύτως αλλαγή. Αυτά είναι τα όρια που βάζουν οι περιβόητες «αντοχές της οικονομίας» κι η «ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κερδών», όπως δηλώνει με θράσος η κυβέρνηση! Όρια φτώχειας και εξαθλίωσης για χιλιάδες εργαζόμενους.

Μαζικός απεργιακός αγώνας ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα!

Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για την απεργία της 17ης Απριλίου στην Παραλία Σκοπέλου

Οι μισθοί πείνας κι η ανέχεια συμπληρώνονται απ’ τις απάνθρωπες συνθήκες που επιβάλλουν οι εργοδότες στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Συνθήκες κομμένες και ραμμένες στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και που μεθοδεύουν τη διάλυση των συλλογικών οργάνων και την επιβολή του κρατικού ελέγχου στις διαδικασίες των σωματείων, για να είναι οι εργαζόμενοι αφοπλισμένοι απέναντι στο όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Με πειθαρχικά, απολύσεις, σύρσιμο εργαζόμενων στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση, επιδιώκει να σπείρει την τρομοκρατία και ν’ αποτρέψει τους εργαζόμενους απ’ τον συλλογικό αγώνα. Το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην οργάνωση και τη διεκδίκηση ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους και μόνο μαζικά μπορούν να το υπερασπιστούν.

Οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση, με όρους ταξικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητου απ’ το κράτος και όχι με σωματεία που θα ελέγχονται απ’ το κράτος και την εργοδοσία!

Ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων!

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των νόμων Χατζηδάκη- Γεωργιάδη

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: