Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτη Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου | Δείτε το πρόγραμμα

Εορτασμός του Πολιούχου Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου | Πρόσκληση
Ο Δήμος Σκοπέλου σας προσκαλεί στον εορτασμό του Πολιούχου και Προστάτη Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου, όπου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στην πανηγυρική Θέια Λειτουργεία που θα τελεσθεί, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Σκοπέλου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
τον εορτασμό του Πολιούχου και Προστάτη του νησιού μας Αγίου Ρηγίνου,
στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024
.

Πρόγραμμα εορτασμού:
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
  • Στις 16:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και στις 19:00 θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου.
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
  • Στις 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και αμέσως θα γίνει μετάβαση του Ιερού Κλήρου μετά των Αγίων Λειψάνων του Αγίου, από τον Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου, όπου θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργεία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.
  • Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Θαυματουργού Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, από την Ιερά Μονή προς την πόλη της Σκοπέλου.
  • Στη θέση «Παλαιό Γεφύρι», όπου ο τόπος Μαρτυρίου, θα τελεσθεί δέηση. Η δε Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση θα λάβει τέλος η εορτή.
Εορτασμός του Πολιούχου Σκοπέλου Αγίου Ρηγίνου | Αφίσα - Πρόγραμμα 24-25/02/2024
Πρόσκληση από τον Δήμο Σκοπέλου για τον εορτασμό του Αγίου Ρηγίνου

↓Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου↓

↓«Παλαιό Γεφύρι»↓

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: