Κυριακή

16 Ιουνίου 2024

ΔΕΥΑ Σκοπέλου: Οι καταναλωτές όλου του νησιού, να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση

Όχι σε άσκοπη χρήση του νερού σε όλο το νησί
Η παρατεταμένη ανομβρία και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, δημιουργούν έντονα προβλήματα επάρκειας ύδατος στο νησί, με τις γεωτρήσεις και τις πηγές να έχουν φθάσει στα όριά τους, γεγονός που ίσως προκαλέσει διακοπές υδροδότησης

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές όλου του νησιού, να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση για όλο το διάστημα του καλοκαιριού.

Η παρατεταμένη ανομβρία και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, δημιουργούν έντονα προβλήματα επάρκειας ύδατος στο νησί, με τις γεωτρήσεις και τις πηγές να έχουν φθάσει στα όριά τους, γεγονός που ίσως προκαλέσει διακοπές υδροδότησης.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο το νησί να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση νερού (πλύσιμο πεζοδρομίων, αυλών, αυτοκινήτων, πότισμα γκαζόν – λουλουδιών) και να περιοριστούν αυστηρά μόνο στη κατανάλωση για οικιακή χρήση.

  • Όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το σπαταλούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών, πλύσιμο αυτοκινήτων και άλλες χρήσεις.
  • Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την ανάγκη εξοικονόμησης νερού.
  • Οι παροχές οικιακής οικονομίας έχουν μέγιστη ετήσια κατανάλωση 30 m³. Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος των καταναλώσεων του 6μηνου και σε περίπτωση υπέρβασης προβλέπεται σχετική χρέωση και διακοπή υδροδότησης.
  • Για οποιαδήποτε διαρροή πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
  • Σε περίπτωση που ορισμένοι καταναλωτές δεν ανταποκριθούν και δεν συμμορφωθούν στις υποδείξεις αυτές, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου θα αναγκαστεί να προβεί στην άμεση διακοπή της παροχής νερού προς αυτούς.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε την προσπάθεια της ΔΕΥΑ για να διαχειριστούμε σωστά το νερό έτσι ώστε να μην λείψει από κανέναν.

Θερμή παράκληση για περιορισμό της άσκοπης υπερκατανάλωσης.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: