ΑΖΑΜΑΛΙ (Αζάν και Χαμαλί).
Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικής Παράδοσης
Σκόπελος, Πλατεία 25ης Μαρτίου (έμπροσθεν ΚΑΠΗ)
Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 / Ώρα: 20:00
Στην καρδιά του καλοκαιριού, η Σκόπελος γιορτάζει δύο ξεχωριστά και μοναδικά τοπικά της προϊόντα, το χαμαλί και το δαμάσκηνο, μέσα από μια εκδήλωση που συνδυάζει παράδοση και δημιουργικότητα.
Εκεί θα γευτείτε ποτά με βάση το λικέρ δαμάσκηνο από τη μοναδική ποικιλία της Σκοπέλου «Αζάν» και μάθετε πώς παρασκευάζονται τα παραδοσιακά, αμυγδαλωτά γλυκά «Χαμαλιά», σε ένα ταξίδι γεύσεων και ιστορίας.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι χρυσοχέρες Σκοπελίτισσες θα σας μάθουν τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής και θα έχετε την ευκαιρία να πλάσετε μαζί τους το αρχοντικό έδεσμα.
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από μουσική σύγχρονή και παραδοσιακή.
Η εκδήλωση αποτελεί μια πρόταση, ώστε οι επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν μερικά από τα παραδοσιακά τοπικά του προϊόντα.
Τον «βασιλιά» της Σκοπελίτικης γης, το δαμάσκηνο «Αζάν» και το επίσημο αμυγδαλωτό της Σκοπέλου το «Χαμαλί».
Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης της γαστρονομικής εμπειρίας της περιοχής και της τοπικής δράσης «Β5» του Διατοπικού Σχεδίου με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ : Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020
Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό βράδυ γεμάτο αρώματα, χρώματα και τοπικές γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις.