Τετάρτη

19 Ιουνίου 2024

Αρνητική πρωτιά | Δηλητηριάστηκαν 7 αδέσποτες γάτες στο Λουτράκι Σκοπέλου

Κάποιες από αυτές πέθαναν ακαριαία και κάποιες άλλες νοσηλεύτηκαν, αλλά το δηλητήριο ήταν ισχυρό και δεν τα κατάφεραν. Όλες πέθαναν με πολύωρο και επώδυνο τρόπο, σαν να μαρτύρησαν που υπήρξαν σε ένα ανθρωποκεντρικό πλανήτη.

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιήσω ότι στο Λουτράκι Σκοπέλου την περασμένη εβδομάδα δηλητηριάστηκαν 7 αδέσποτες γάτες…

7 γάτες υγιείς, στειρωμένες και χαρούμενες..

7 γάτες που κάποιος τις φρόντιζε, τις σίτιζε , τις στείρωσε και τις συντηρούσε στα κρύα και στις κακουχίες του δρόμου.

7 γάτες που επί το πλείστον σύχναζαν στην αυλή μου και δεν ενοχλούσαν κανέναν!

7 γάτες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν…

Κάποιες από αυτές πέθαναν ακαριαία και κάποιες άλλες νοσηλεύτηκαν, αλλά το δηλητήριο ήταν ισχυρό και δεν τα κατάφεραν. Όλες πέθαναν με πολύωρο και επώδυνο τρόπο, σαν να μαρτύρησαν που υπήρξαν σε ένα ανθρωποκεντρικό πλανήτη.

Το δηλητήριο δεν βρέθηκε στη περιοχή, αλλά για κακή τους τύχη στόχευσαν να αφαιρέσουν ζωές από ζωάκια που είχαν τον άνθρωπο τους!

Πράξαμε τα νόμιμα, έκανα μήνυση, έδωσα κατάθεση, η αστυνομία ήρθε στη περιοχή και κοινοποιήσαμε το συμβάν σε όλους τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επίσης με την πολύτιμη εθελοντική, τονίζω, βοήθεια της γιατρού μου Καθηνιώτη Ουρανία και Κτηνιατρείο Σκοπέλου-Καθηνιώτη Ουρανία στο νησί 2 από τις γάτες που δηλητηριάστηκαν προετοιμάστηκαν για νεκροψία.

Τέλος έχουμε συλλέξει δείγμα από νερά, χώμα κλπ και είναι ήδη προς ανάλυση.

Το νησί ναι έχει πολλά αδέσποτα, αλλά υπάρχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων που προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Στειρώνει, σιτίζει και προσπαθεί να συντηρεί τα αδέσποτα υγιή και καθαρά. Το περιστατικό αυτό που συνέβη στη περιοχή μου δυστυχώς δεν είναι το μόνο, κατ’ επανάληψη στη Γλώσσα δηλητηριάζουν αδέσποτα ζωάκια. Είναι γεγονός ότι αρκετά από τα γατάκια που έχουμε στειρώσει τους τελευταίους μήνες με τη πολύτιμη βοήθεια των The Greek Cat Welfare Society (UK) Frieden für Pfoten – Peace 4 Paws και Friends of the Strays of Greece δεν είναι εν ζωή…

Το συμβάν αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βρεθεί ο ένοχος και να σταματήσει αυτή η νοοτροπία κάποιων να αφαιρούν ζωές που θεωρούν παράσιτες ή ανούσιες.

Είναι περιττό αλλά θα το γράψω, τοποθετούνται κάμερες στο σπίτι μου και γίνονται εθελοντικά βάρδιες για να ελέγχονται ενδεχόμενες ύποπτες επισκέψεις. Θα σε βρούμε λοιπόν στο λέω και μην μπεις στο κόπο να ξαναέρθεις γιατί πλέον έχουμε επανδρώσει την περιοχή και δεν θα γλυτώσεις!

Όσο για μένα, αποχαιρέτησα 7 καλά φιλαράκια μου με πολύ πόνο και θα συνεχίσω να φροντίζω και να προστατεύω αυτά τα πλάσματα με μεγαλύτερο σθένος και καμία ανοχή πια σε όποια παράνομη και εγκληματική πράξη υποπέσει στην αντίληψη μου.

Vanessa Isaak

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: