Τετάρτη

04 Οκτωβρίου 2023

Απάντηση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στην επιστολή διαμαρτυρίας του γιατρών του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Απάντηση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη
Από την επίσκεψη του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου τον Ιανουάριο του 2021 | Αρχείο
Η 5η Υ.Πε., προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καλοκαιρινών μηνών  και κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν. 5015/2023 περί μετακινήσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε νησιωτικές δομές υγείας, έχει φροντίσει ήδη για τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών, όχι μόνο  στη Σκόπελο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων.

Όσον αφορά χθεσινά δημοσιεύματα που αφορούν στην λειτουργία του Κ.Υ. Σκοπέλου και για πλήρη ενημέρωση των πολιτών, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου,  το οποίο εντάχθηκε στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό  της 5ης Υ.Πε, ολοκληρώνεται  σύντομα και αφορά στη γενική ανακατασκευή από κτιριακής πλευράς του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Πιο συγκεκριμένα: Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 1.341.000 €, δημοπρατήθηκε μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της 5ης Υ.Πε από το ΤΑΥΠΕΔ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αναμένεται η ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου.

ΣΥNΔΡΟΜΗ Κ.Υ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ στη λειτουργία του ΕΚΑΒ και διαθέτει τρία ασθενοφόρα οχήματα και τέσσερα άτομα μόνιμο προσωπικό, ως πληρώματα Ασθενοφόρου και ένα οδηγό ασθενοφόρου, ο οποίος βρίσκεται όλο το 24ωρο on call, για την αντιμετώπιση επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών.

ΑKΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ήδη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υπάρχει πλήρες ακτινολογικό μηχάνημα. Έχει ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου υπαλλήλου, κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας  (μέσω της 6Κ/2020 προκήρυξης) και αναμένεται ο διορισμός του επιτυχόντος.

Επιπλέον η 5η Υ.Πε., κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν. 5015/2023 περί μετακινήσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε νησιωτικές δομές υγείας, θα προβεί στη μετακίνηση δύο μόνιμων υπαλλήλων κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, από δομές αρμοδιότητας της 5ης Υ.Πε., στο Κ.Υ. Σκοπέλου, για την κάλυψη των αναγκών των καλοκαιρινών μηνών.

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου υπηρετεί υπάλληλος κλάδου ΔΕ Παρασκευαστών Χημικού και σύμφωνα με τον σχεδιασμό διαχείρισης των βιοχημικών και αιματολογικών εξετάσεων (ο οποίος σχεδιασμός προϋπήρχε τα προηγούμενα έτη) υπάρχει συνεργασία με το Κ.Υ. Σκιάθου, για τον έλεγχο δειγμάτων, όπου και λειτουργεί σύγχρονος μικροβιολογικός αναλυτής.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ με ανθρώπινο δυναμικό
Πρέπει να τονισθεί ότι την τελευταία διετία έχουν προκηρυχθεί 4 θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ και έχουν καλυφθεί οι δύο (Διευθυντής Γενικής Ιατρικής και Διευθυντής Καρδιολογίας). Οι υπόλοιπες 2 θέσεις κατέστησαν ΑΓΟΝΕΣ. Δυνάμει της με αριθμ. πρωτοκόλλου Γ4α/Γ.Π. 14830/8.3.2023 εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας, για το Κ.Υ. Σκοπέλου προκηρύχθηκε εκ νέου η πλήρωση της θέσης ενός ιατρού Γενικής  / Οικογενειακής Ιατρικής, αλλά   κατέστη  ΑΓΟΝΗ.

Η 5η Υ.Πε., προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καλοκαιρινών μηνών  και κάνοντας χρήση των διατάξεων του Ν. 5015/2023 περί μετακινήσεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε νησιωτικές δομές υγείας, έχει φροντίσει ήδη για τη μετακίνηση Γενικών Ιατρών, όχι μόνο  στη Σκόπελο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων.

Αξίζει να επισημανθεί  ότι την τελευταία διετία προσλήφθηκαν 11 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως οι ειδικότητες αναλύονται κατωτέρω:

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις

1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1 ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προσλήψεις: 8 θέσεις

3 ΔΕ ΒΟΗΘ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1 ΔΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΧΗΜΙΚΟΥ

1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ  *

2 ΥΕ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 ΥΕ  ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

* Η υπάλληλος παραιτήθηκε 4.5.2022

Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΩΤΗΣ  ΣΕΡΕΤΗΣ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound