Απάντηση – αποκατάσταση της αλήθειας για το «Θεατρείον» και την ΕΘΟΣ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου

Πολιτισμός είναι να σέβεσαι και να εκτιμάς την απόφαση του συνόλου (Γενική Συνέλευση Α.Σ.Σ.), πολιτισμός δεν είναι να τον χρησιμοποιείς, ώστε να επιβληθείς με τον τρόπο σου και στο όνομα του να δημιουργείς προβλήματα.

Aξιότιμοι Κύριοι,

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου αποδέχεται το ευχαριστήριο μήνυμα της ΕΘΟΣ και απαντά στα εξής ως αποκατάσταση της αληθείας και των αβάσιμων πληροφοριών που διαρρέονται:

Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν τονίζουμε και διευκρινίζουμε ότι ο Συνεταιρισμός θεωρείται Ανώνυμος Εταιρεία. Έχει έσοδα και έξοδα, κάθε φορά ελέγχεται από ορκωτό λογιστή. Βασική πηγή εσόδων θεωρούνται τα κτήρια, για αυτό νοικιάζονται και δεν παραχωρούνται, δεδομένου ότι υπάρχουν πάγιες υποχρεώσεις, όπως φόροι εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ηλεκτρικό ρεύμα, χρέωση ΔΕΥΑΣ αλλά και δανεισμός.

Συλλογικά όργανα που λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το καταστατικό που έχει εγκριθεί και κατατεθεί στο πρωτοδικείο.

Για την ιστορία των γεγονότων η ΕΘΟΣ ζήτησε από τον Συνεταιρισμό ένα χώρο, ώστε να αποθηκεύσει τα πράγματα της προσωρινά. Ενώ αρχικά προτάθηκε άλλος χώρος, αποφάσισαν εν τέλει να χρησιμοποιήσουν το χώρο όπου τελικά στεγάστηκε η ΕΘΟΣ μετατρέποντας τον σε στέκι και όχι αποθηκευτικό χώρο, εν αγνοία του Συνεταιρισμού. Έτσι η προσωρινή φύλαξη έγινε προσωρινή φιλοξενία.

Όσον αφορά το κόστος των εξόδων περί της καθαριότητας του χώρου ουδέποτε ενημερωθήκαμε, ούτε εγκρίναμε, ούτε ευθύνη πήραμε. Έτσι το ποσό αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως άτυπο ενοίκιο για τον χρόνο διαμονής τους. 

Αναφορικά ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανακαινισμένος πρόσφατα (δηλ. τα τελευταία χρόνια). Δημιουργήθηκε με σκοπό την ενοικίαση. Η δαπεδοστρωση (το υγρό μπετόν), το σοβάτισμα καθώς η στέγη  και η σιδερένια πόρτα είναι καινούργια. Οπότε μιλάμε για έναν έτοιμο χώρο τον οποίο παρέλαβαν ως φιλοξενούμενοι. Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα κτήρια είναι νόμιμα και όχι αυθαίρετα και όλα δηλώνονται στην εφορία.

Δεν θα είχαμε πρόβλημα η ΕΘΟΣ να βρίσκεται στο χώρο του Συνεταιρισμού, υπό κανονικές και νόμιμες συνθήκες μίσθωσης, για ευνόητους λόγους.

Η πρόταση του ενοικίου από την ΕΘΟΣ ήταν μηδαμινή, γι’ αυτό το συλλογικό όργανο του συνεταιρισμού την απέρριψε. Όπως απορρίφτηκε και η δική μας πρόταση αντίστοιχα από την ΕΘΟΣ. Αποτέλεσμα ήταν να μην προχωρήσουμε σε μίσθωση με συμβόλαιο και να ζητηθεί να εκκενώσουν τον χώρο. Να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Συνεταιρισμός έχει δείξει καλή θέληση ως προς τους ενοικιαστές της ιδιοκτησίας του.

Συνοψίζοντας ο Συνεταιρισμός και τα μελή του είναι υπέρ των πολιτιστικών δράσεων, της πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης του τόπου και των ανθρώπων του. Πολιτισμός όμως είναι ένα πολύπλευρο φάσμα αντιλήψεων. Πολιτισμός δεν θεωρείται η κατάχρηση του χώρου και η άνομη παρουσία σε αυτόν και όταν συμβαίνει, κάπου η έννοια πολιτισμός παρερμηνεύεται. Πολιτισμός είναι να σέβεσαι και να εκτιμάς την απόφαση του συνόλου (Γενική Συνέλευση Α.Σ.Σ.), πολιτισμός δεν είναι να τον χρησιμοποιείς ώστε να επιβληθείς με τον τρόπο σου και στο όνομα του να δημιουργείς προβλήματα.

Με τιμή
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ευστ. ΣΚΛΑΒΟΣ
Πρόεδρος Α.Σ.Σ.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: