Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Ελικοδρομίου Αλοννήσου

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Ελικοδρομίου Αλοννήσου
Όπως δηλώνουν οι πιλότοι των ελικοπτέρων που προσεγγίζουν το νησί, το Ελικοδρόμιο του Δήμου Αλοννήσου είναι ένα από  τα καλύτερα εξοπλισμένα Ελικοδρόμια της Νησιωτικής  Ελλάδας.

Με την τοποθέτηση της συρόμενης πόρτας στο Ελικοδρόμιο Αλοννήσου ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Ελικοδρομίου που πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Φλωρούς.

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν είναι οι παρακάτω:

Προμήθεια και εγκατάσταση νέου οικίσκου πυρόσβεσης, προμήθεια νέων τροχήλατων μέσων πυρόσβεσης, τοποθέτηση νέας δεξαμενής νερού, καθώς επίσης και εγκατάσταση νέας ηλεκτρογεννήτριας η οποία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος θα ενεργοποιεί το σύστημα φωτισμού της πίστας  του Ελικοδρομίου. Επίσης συντηρήθηκε η εφεδρική ντηζελοαντλία που αφορά το σύστημα πυρόσβεσης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Πραγματοποιήθηκε αποψίλωση του χώρου, βαφή των διακριτικών προσγείωσης, αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών γραμμών φωτισμού της πίστας του Ελικοδρομίου καθώς και αντικατάσταση των λαμπτήρων νυχτερινού φωτισμού.

Τέλος σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τοποθετήθηκε τοπικός μετεωρολογικός σταθμός ο οποίος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Αναμένεται από την ΕΜΥ η λήψη δεδομένων προσεχώς, έτσι ώστε, να έχουμε τοπική πρόβλεψη καιρού.

Να αναφέρουμε ότι το Ελικοδρόμιο Αλοννήσου διαθέτει αυτόματο σύστημα φωτισμού που ενεργοποιεί ο πιλότος του ελικοπτέρου για την νυχτερινή προσγείωση. Όπως δηλώνουν οι πιλότοι των ελικοπτέρων που προσεγγίζουν το νησί, το Ελικοδρόμιο του Δήμου Αλοννήσου είναι ένα από  τα καλύτερα εξοπλισμένα Ελικοδρόμια της Νησιωτικής  Ελλάδας.

Στο Ελικοδρόμιο Αλοννήσου εκτός των ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται για αεροδιακομιδές προσεγγίζουν και ιδιωτικά ελικόπτερα.

«Η λειτουργία του Ελικοδρομίου του Δήμου μας καθ΄ όλο το 24ωρο, αποτελεί για μας προτεραιότητα, έτσι ώστε, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλοννήσου να αισθάνονται ασφάλεια σε περίπτωση επείγουσας αεροδιακομιδής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Φλωρούς.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: