16 Οκτωβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

16 Οκτωβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
Mέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 έξω από το κτίριο του ΞΕΝΙΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED)

H «Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου.

Στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με την βελτίωση της ενημέρωσης, και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η καρδιακή ανακοπή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 περίπου θύματα κάθε χρόνο. Οι ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, στον δρόμο, την δουλειά ή στην άθληση ή κατά την διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας, η πλειοψηφία συμβαίνει στο σπίτι. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή σε ποσοστά, ένας στους δέκα ασθενείς που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή έχει πιθανότητες επιβίωσης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

Επειδή είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει, γι’ αυτό τον λόγο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα βρίσκονται την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 έξω από το κτίριο του ΞΕΝΙΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED)

«Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: