4ο Women in Digital Forum | Οι Γυναίκες στον Ψηφιακό Κόσμο

4ο Women in Digital Forum | Οι Γυναίκες στον Ψηφιακό Κόσμο
Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από την Τεχνολογία, το 4ο Women In Digital Forum, θα επιδιώξει να ενισχύσει τις φωνές, να μειώσει τις διαφορές και να διαμορφώσει το κατάλληλο πλαίσιο διαλόγου για τη θέση που αξίζει να έχουν οι γυναίκες στις επιχειρήσεις, τη δημόσια σφαίρα και την Κοινωνία.

4ο Women In Digital Forum
Οι Γυναίκες στον Ψηφιακό Κόσμο
Decoding the Future – Inspiring Change
7 Μαρτίου 2024
ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ*: Wyndham Grand Athens | ONLINE

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και διαθέσιμη online, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους και όλες να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις γνώσεις των ομιλητριών και των συμμετεχόντων/ουσών.
Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο ζωντανά ή και online εγγραφείτε ΕΔΩ.

*Στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Αθήνα) και όχι στο «Divani Caravel» όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθεί τελικά το 4ο Women In Digital Forum της Smart Press με τίτλο «Decoding the Future, Inspiring Change».

To 4ο Women In Digital Forum, το συνέδριο-«θεσμός» για τις Γυναίκες στο χώρο του Tech, του STEM και του Digital έρχεται στις 7 Μαρτίου του 2024 σε ένα διαφορετικό και εμπνευσμένο event συνδυάζοντας τον διάλογο για το παρόν και το μέλλον με μια λαμπερή γιορτή για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Πιο ώριμο, πιο δυνατό και πιο πλούσιο, το 4ο Women in Digital Forum, θα αναδείξει κάθε άποψη και πρόταση για άρση των φραγμών σε μια προσπάθεια για μια κοινότητα χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να ευδοκιμήσει και να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Μέσα από κρίσιμες συζητήσεις, ενδιαφέροντα panel, εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης, η Smart Press στοχεύει στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος που ωθεί τις γυναίκες προς τα εμπρός στην ψηφιακή τους σταδιοδρομία.

4ο Women in Digital Forum: Οι Γυναίκες στον Ψηφιακό Κόσμο

Το Women In Digital Forum αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και της εκπροσώπησης των γυναικών στον ψηφιακό χώρο. Μέσα από συζητήσεις, εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης, η εταιρεία Smart Press δημιουργεί ένα υποστηρικτικό οικοσύστημα που ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στον τομέα της τεχνολογίας. Το Women In Digital Forum αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της γυναικείας παρουσίας στον ψηφιακό κόσμο και αποτελεί ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας πλουραλιστικής και περιεκτικής κοινότητας, όπου κάθε γυναίκα μπορεί να αναπτύξει το δυναμικό της και να επιτύχει στον ψηφιακό τομέα.

Με βασικές θεματικές ενότητες που καλύπτουν το φάσμα του ψηφιακού κόσμου, το συνέδριο δίνει έμφαση στη σημασία της γυναικείας παρουσίας σε κλειδαρότρυπες θέσεις ηγεσίας, στην ανάγκη για διαφορετικότητα στους τομείς STEM και στην επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, το συνέδριο αναδεικνύει τον ρόλο της τεχνολογίας στην κοινωνική αλλαγή και επισημαίνει τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες υπό την ηγεσία γυναικών στον ψηφιακό χώρο.

Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τις απεριόριστες δυνατότητες στον ψηφιακό κόσμο και παρουσιάζουμε τα διαφορετικά ταλέντα και τις προοπτικές που φέρνουν οι γυναίκες στο τραπέζι.

Θέματα που θα αναπτυχθούν:​

 • Women in Technology Leadership
  Πρωτοβουλίες και προγράμματα που προωθούν τη διαφορετικότητα στους τομείς STEM.
  Αντιμετώπιση των προκλήσεων και προώθηση της συμμετοχικότητας.
 • Digital Entrepreneurship
  Ιστορίες επιτυχίας νεοσύστατων επιχειρήσεων υπό την ηγεσία γυναικών.
  Πλοήγηση στις προκλήσεις στο επιχειρηματικό ταξίδι.
 • Innovation in the digital age
  Προβολή έργων και καινοτομιών υπό την ηγεσία γυναικών.
  Διερεύνηση αναδυόμενων τάσεων και τεχνολογιών.
 • Navigating career transitions: Επιχειρηματικά προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης
  Στρατηγικές για τη μετάβαση και την ευημερία του ψηφιακού εργατικού δυναμικού.
  Εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σε μια ψηφιακή καριέρα.
 • Building a supportive digital community
  Στρατηγικές δικτύωσης για γυναίκες στην ψηφιακή εποχή.
  Ευκαιρίες καθοδήγησης και συνεργασίας.
 • Technology for social impact
  Αξιοποίηση της τεχνολογίας για θετική κοινωνική αλλαγή.
  Πρωτοβουλίες υπό την ηγεσία γυναικών που κάνουν τη διαφορά στον ψηφιακό χώρο.

Γιατί να το παρακολουθήσετε:

 1. Κεντρικές Συνεδρίες
  Διακεκριμένοι ομιλητές από την ψηφιακή βιομηχανία μοιράζονται ιδέες σχετικά με τις τάσεις, τις καινοτομίες και τον ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας.
 2. Συζητήσεις πάνελ με θέματα όπως:
  Γυναίκες στην Τεχνολογική Ηγεσία
  Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των φύλων στους τομείς STEM
  Ψηφιακή επιχειρηματικότητα και νεοσύστατες επιχειρήσεις με επικεφαλής γυναίκες
  Πλοήγηση στις προκλήσεις και άρση των εμποδίων
 3. Διαδραστικά Εργαστήρια
  Πρακτικά εργαστήρια που εστιάζουν στις τεχνικές δεξιότητες, την ανάπτυξη ηγεσίας και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας στον ψηφιακό τομέα.
 4. Ευκαιρίες δικτύωσης
  Ειδικές συνεδρίες δικτύωσης για την προώθηση των συνδέσεων μεταξύ συμμετεχόντων/συμμετεχουσών παρέχοντας μια πλατφόρμα συνεργασίας και καθοδήγησης.
 5. Βιτρίνα καινοτομίας
  Έκθεση τεχνολογιών, έργων και πρωτοβουλιών αιχμής με επικεφαλής τις γυναίκες στην ψηφιακή εποχή.
 6. Αναγνώριση και βραβεία
  Αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων των γυναικών στον ψηφιακό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων ηγεσίας, καινοτομίας και συνεισφοράς στην κοινότητα.

Ο στόχος του συνεδρίου Women In Digital Forum είναι να προωθήσει την ενδυνάμωση, τη σύνδεση και την ανάπτυξη των γυναικών στον ψηφιακό κόσμο. Το συνέδριο διερευνά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον ψηφιακό τομέα, προωθεί την εκπαίδευση και την εξοικείωση με τεχνολογικές καινοτομίες, και ενισχύει τον ρόλο των γυναικών ως πρωταγωνιστριών στην ψηφιακή μετάβαση. Επιπλέον, προωθεί τον διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών και τη δημιουργία δικτύων μεταξύ των γυναικών που ενδιαφέρονται να επιτύχουν στον ψηφιακό τομέα. Συνολικά, ο στόχος είναι να ενισχυθεί η παρουσία και η συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό κόσμο, δημιουργώντας ένα χώρο όπου η επίδοσή τους και η συνεισφορά τους αναγνωρίζονται και εκτιμώνται.

Το Women in Digital Forum έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε:

 • Επαγγελματίες της ψηφιακής βιομηχανίας
 • Γυναίκες που εργάζονται στην τεχνολογία, το ψηφιακό μάρκετινγκ, την επιστήμη των δεδομένων, την ανάπτυξη λογισμικού και συναφείς τομείς.
 • Ηγέτιδες και στελέχη που οδηγούν την καινοτομία και τον μετασχηματισμό στους ψηφιακούς οργανισμούς.
 • Γυναίκες ιδρύτριες και ηγέτιδες ψηφιακών νεοσύστατων επιχειρήσεων.
 • Φοιτήτριες που σπουδάζουν στο STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
 • Εκπαιδευτικοί και ερευνητές που συμβάλλουν στην πρόοδο των γυναικών στην ψηφιακή εκπαίδευση.
 • Γυναίκες με πάθος για την τεχνολογία και τις ψηφιακές τάσεις.
 • Άτομα που επιθυμούν να διερευνήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας και εξελίξεις στον ψηφιακό τομέα.

Διοργάνωση:
SMART PRESS LOGO

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: