Σάββατο

20 Ιουλίου 2024

Συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργό) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτη) στο Βόλο

Θεματική εκδήλωση αφιέρωμα από τα Μουσικά Σχολεία Βόλου και Τρικάλων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο θεματική εκδήλωση – συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργό) και Θεόδωρο Δερβενιώτη (συνθέτη). Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα, ο δε Θεόδωρος Δερβενιώτης από τη Ζαγορά Πηλίου του νομού Μαγνησίας. Τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν και ετοίμασαν μια συναυλία από κοινού αφιερωμένη στην ιστορία του ελληνικού-λαϊκού τραγουδιού. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 28 Μαρτίου.

Σκοπός της συνδιοργάνωσης και των κοινών εκδηλώσεων είναι η γνωριμία και προβολή του έργου των δύο Θεσσαλών δημιουργών τόσο στο κοινό όσο και στους νέους ανθρώπους, τα παιδιά δύο μουσικών σχολείων τα οποία με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ενέταξαν στα προγράμματά τους τη μελέτη και σπουδή της λαϊκής αυτής μουσικής σελίδας της ελληνικής μουσικής και την παρουσίαση της προσπάθειάς τους στις πόλεις τους.

Στην εκδήλωση θα παραστούν οι κόρες του Κ. Βίρβου, Μαρία και Άννα Βίρβου. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βόλου υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο μουσικοσυνθέτης και καθηγητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βόλου, κ. Ζαφείρη Κουκουσέλη. Υπεύθυνη διδασκαλίας της χορωδίας η εκπαιδευτικός κ. Σέβη Μάμαλη- Μαζέρα.
Για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων υπεύθυνος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής είναι ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Κοφίνας. Υπεύθυνος διδασκαλίας της χορωδίας είναι ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Μιχαλακόπουλος.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: