Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Μην χάσετε τη «Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου

«Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου | Σκοπελίτικη τυρόπιτα, σκοπελίτικος τραχανάς και ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφης
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, πιστός στους σκοπούς του, που είναι η προβολή και η ανάδειξη του ιδιαίτερων τοπικών εθίμων, παραδόσεων και προϊόντων του νησιού, διοργανώνει την επιτυχημένη «Σκοπελίτικη Εβδομάδα»!

‘Ενα τριήμερο εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει την ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων, της αξιοζήλευτης σκοπελίτικης ενδυμασίας και των τοπικών εθίμων του σκοπελίτικου γάμου. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου και το γλέντι στο Παλιό Λιμάνι Σκοπέλου.

Πρόκειται για μια γιορτή προβολής εθίμων και τοπικών προϊόντων, με σκοπό να χαρούν οι ντόπιοι και να γνωρίσουν, αλλά και να διασκεδάσουν οι επισκέπτες του νησιού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου | Σκοπελίτικη τυρόπιτα, σκοπελίτικος τραχανάς και ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφηςΤην Παρασκευή 18 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση για την σκοπελίτικη τυρόπιτα, στις 9 μ.μ. Προγραμματίζεται άνοιγμα φύλλου από σκοπελίτισσες νοικοκυρές, τηγάνισμα και δοκιμή της διάσημης πίτας της Σκοπέλου.

«Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου | Σκοπελίτικη τυρόπιτα, σκοπελίτικος τραχανάς και ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφηςΤην Κυριακή 20 Αυγούστου σειρά έχει ο σκοπελίτικος τραχανάς, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, στις  9 μ.μ. Κτηνοτρόφοι της Σκοπέλου, ετοιμάζουν τον τραχανά και τον προσφέρουν στο κοινό.

«Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου | Σκοπελίτικη τυρόπιτα, σκοπελίτικος τραχανάς και ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφηςΤην Τρίτη 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφης, Το κοινό θα παρακολουθήσει την εθιμοτυπική διαδικασία του παραδοσιακού τοπικού γάμου και θα δοκιμάσει τα σκοπελίτικα γλυκά, τα Χαμαλιά.

Θα ακολουθήσει γλέντι στο Παλιό Λιμάνι με τους Κυριάκο Γκουβέντα, Βασίλη Σμάνη και Αγγέλω Σφέτσου.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΚΛΙΚ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: