Παρασκευή

01 Δεκεμβρίου 2023

Ήθος στην Πολιτική | Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γεωργίου Σούρλα

Ήθος στην Πολιτική | Γεώργιος Σούρλας | Παρουσίαση βιβλίου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2 Αθήνα).

Οι Εκδόσεις Παπαζήση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Σούρλα:

Ήθος στην Πολιτική
Νοθευμένη Δημοκρατία
Νομότυπη Διαπλοκή – Αθέατη Απάτη

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2 Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νικήτας Κακλαμάνης, Α’ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, πρ. Υπουργός

Αλέκος Παπαδόπουλος, πρ. Υπουργός

Αντώνης Ρουπακιώτης Δικηγόρος, πρ. Πρόεδρος ΔΣΑ, πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής Ε.Κ.Π.Α.

Γεώργιος Σούρλας, συγγραφέας του βιβλίου

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος

Περιγραφή βιβλίου:

Όταν αγωνίζεσαι για ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος με αίσθημα ευθύνης, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, με μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή προκύπτουν θετικά αποτελέσματα. Όσο κι αν στην πορεία αντιμετωπίζεις αδιέξοδα και δυσχέρειες, όσο και αν βρεθείς κυνηγημένος σε μοναχικό δρόμο και απέναντι σε μηχανισμούς σπίλωσης, και ευτελισμού της προσπάθειας προσδοκάς την δικαίωση και πάντως έχεις ήσυχη την συνείδησή σου.

Ταυτόχρονα, εκπέμπονται μηνύματα στους ανθρώπους των κυκλωμάτων, που πιστεύουν ότι μπορούν να δρουν απρόσκοπτα και να τα επιτύχουν όλα χωρίς συνέπειες. Τίθεται υπό ισχυρή αμφισβήτηση η πεποίθησή τους ότι η καθυπόταξη παραγόντων της εξουσίας στα κελεύσματά τους, με τον χρηματισμό και τον εκμαυλισμό, τους καθιστά κυρίαρχους αφού κανείς δεν θα τολμήσει να σταθεί απέναντι τους.

Ακόμη, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολιτικοί εκπρόσωποι του λαού, που υπηρετούν σθεναρά και μόνο τα συμφέροντα του και την πατρίδα. Δεν συμ­βιβάζονται, δεν εκμαυλίζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν φοβούνται τα κάθε λογής κυκλώματα, δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση εδραιώνεται και η πεποίθηση ότι έχεις χρέος να μην παραμένεις απλός θεατής, αλλά να διαφυλάσσεις την νομιμότητα και να καταπολεμάς με κάθε μέσο την διαφθορά και την διαπλοκή.

Να κάνει πράξη αυτό που έλεγε ο Σόλων: «Η πόλη που κυβερνιέται άριστα είναι η πόλη αυτή, όπου αυτοί που δεν αδικούνται καταγγέλλουν και καταδιώκουν τους ενόχους σαν να έχουν αδικήσει αυτούς τους ιδίους».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound