Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

«Η Φόνισσα»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μαρία Πρωτόπαππα

«Η Φόνισσα» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μαρία Πρωτόπαππα
Τις πρώτες ημέρες των γυρισμάτων της διανύει η κινηματογραφική παραγωγή «Η Φόνισσα» της Tanweer Productions σε συμπαραγωγή της View Master Films.

Ειδικότερα τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη ξεκίνησαν στην Αθήνα, αλλά και στα επιβλητικά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και της Σκιάθου, της ιδιαίτερης πατρίδας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας ενσαρκώνουν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Μαρία Πρωτόπαππα. Το κεντρικό καστ συμπληρώνουν οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Τη σκηνοθεσία και την εικαστική επιμέλεια της ταινίας (σκηνικά, κοστούμια) αναλαμβάνει η Εύα Νάθενα. Το σενάριο, βασισμένο στο κοινωνικό μυθιστόρημα «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Μπέη.

Η ταινία «Η φόνισσα» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο και δικαιολογημένα εκτιμάται ότι θα κερδίσει το φιλοθεάμον κοινό που θα απολαύσει ένα σημαντικό έργο με σύγχρονη καλλιτεχνική «ματιά».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: