Σάββατο

27 Απριλίου 2024

Γαλλία | Το Γενικό Άσμα [Canto General] του νομπελίστα Πάμπλο Νερούδα σε μουσική Θεοδωράκη με τη συμμετοχή του Νικόλα Σύρου

Γαλλία | Το Γενικό Άσμα [Canto General] του νομπελίστα Πάμπλο Νερούδα σε μουσική Θεοδωράκη με τη συμμετοχή του Νικόλα Σύρου
Στη συναυλία θα λάβει μέρος με το μπουζούκι του ο Σκοπελίτης μουσικός Νικόλας Σύρος μαζί με 200 άτομα μουσικούς και χορωδία.

Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην γαλλική πόλη Pontonx-sur-l’Adour, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, όπου θα ακουστεί το Canto General, εμβληματικό έργο–σύμβολο της σύγχρονης λατινοαμερικάνικης πολιτικής ιστορίας και σημείο συνάντησης της ποίησης του χιλιανού νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Νικόλας ΣύροςΣτη συναυλία θα λάβει μέρος με το μπουζούκι του ο Σκοπελίτης μουσικός Νικόλας Σύρος μαζί με 200 άτομα μουσικούς και χορωδία. Πρόκειται για μια μουσική υπερπαραγωγή με καταπληκτικούς μουσικούς στην οποία συμμετέχει και ο Νικόλας Σύρος με το μπουζούκι του.

Το Γενικό Άσμα (ισπανικά: Canto General, Κάντο Χενεράλ) είναι ποιητική συλλογή του νομπελίστα Πάμπλο Νερούδα, η οποία αποδίδει την καταπίεση των κοινωνιών της Νότιας Αμερικής από το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο, από την αποικιοκρατία. Περιέχει ακόμη παραβολές και ανιμιστικές αναφορές στη θεοποιημένη φύση της ζούγκλας των ποταμών και των βουνών της Νότιας Αμερικής, άλλα και των ινδιάνικων φυλών της που τους τοποθετεί στις ιερές καταβολές της.

Το έργο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τη Δανάη Στρατηγοπούλου.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: