Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου
Λαός που την παράδοση χάνει και δεν θυμάται, στον λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται.

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ», ο οποίος συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αλοννήσου, με επιστολή του ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου και τον Πρόεδρο κ. Τσουκανά Παναγιώτη. Η επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καρυπίδης Παύλος έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Τσουκανά Παναγιώτη,
Οι ρίζες της ελληνικής Παράδοσης συναντούνται στα βάθη των αιώνων και είναι αυτές που ενώνουν ξεχωριστά κάθε τόπο και ιδιαιτέρα τους κατοίκους της Ελλάδας από την Μικρά Ασία, Θράκη, Κρήτη, Σποράδες, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Πόντο.

Αυτόν τον σκοπό είχε η «συνάντηση» μας στο παραδοσιακό πάντρεμα των ξεχωριστών τόπων και πολιτισμών στο μαγευτικό σας νησί.

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» συμμετείχε στο 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αλοννήσου δίνοντας έτσι μια εικόνα της ποντιακής παράδοσης και κουλτούρας , ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στο πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που εκπροσώπησαν το Φεστιβάλ, ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Τσουκανά Παναγιώτη για την συνεχή του παρουσία σε οργανωτικά θέματα καθώς και του ανώνυμους εθελοντές που ήταν συνέχεια δίπλα μας

Στο επανιδείν και μην ξεχνάμε ότι:

Λαός που την παράδοση

χάνει και δεν θυμάται,

στον λήθαργο του μαρασμού

παντοτινά κοιμάται.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ. και
o Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων
Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες»
Καρυπίδης Παύλος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: