Διάκριση για το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γιάννη Φλούλη «Νομάδες» στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – DocFest

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες»
Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες» του σκηνοθέτη Γιάννη Φλούλη για την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κέρδισε τιμητική διάκριση στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

• Απέσπασε διάκριση μεταξύ 120 ταινιών

Πρόκειται για μία ταινία που αφηγείται τη ζωή των τελευταίων μετακινούμενων κτηνοτρόφων της χώρας και τη σύνδεσή τους με τον πλέον απειλούμενο γύπα, τον Ασπροπάρη. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και για την υλοποίησή του, οι συντελεστές του ταξίδεψαν στα βουνά της Ηπείρου συνομίλησαν και ταξίδεψαν με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες»

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-27 Νοεμβρίου και σε αυτό έλαβαν μέρος 120 ταινίες. Η φετινή διοργάνωση ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο αισθητικής και κινηματογραφικής αρτιότητας.

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του κ. Φλούλη στα πλαίσια του θεσμού, αφού το 2017 του είχε απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους για το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων», σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες» | Η βράβευση του κ. Γιάννη Φλούλη

Ο ίδιος δήλωσε πως «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ταινία μας ξεχώρισε μεταξύ τόσων εξαιρετικών ταινιών. Είναι μία ανταμοιβή για τους κόπους όλης της ομάδας και ταυτόχρονα βοηθά στην προβολή της ανάγκης για προστασία του Ασπροπάρη, αλλά και των νομάδων κτηνοτρόφων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, την ίδια τη διοργάνωση του Docfest, όπως επίσης και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και για την άψογη συνεργασία που έχουμε.»

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες προβολών του ντοκιμαντέρ.

Τρέιλερ

 

Στην ελληνική ύπαιθρο, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, ομάδες νομαδοκτηνοτρόφων, μετακινούνται κάθε χρόνο, μαζί με τα κοπάδια τους, από τον κάμπο και τα χειμαδιά, για να ανέβουν το καλοκαίρι στα βουνά, τον δικό τους τόπο. Αλλά δεν είναι μόνοι οι άνθρωποι νομάδες… Οι τελευταίοι γύπες Ασπροπάρηδες της χώρας δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης, διανύοντας κάθε χρόνο περισσότερα από 5.000 χλμ από την Αφρική για να βρεθούν στους τόπους αναπαραγωγής τους, δίπλα στις ποιμενικές κοινότητες της Ελλάδας. Σήμερα, λιγότερα από 3.000 κοπάδια μετακινούμενων κτηνοτρόφων απομένουν στην Ελλάδα και μόλις τέσσερα ζευγάρια Ασπροπάρη. «Δεμένοι» με την ίδια μοίρα, το εύθραυστο μέλλον των δύο αυτών νομάδων απαιτεί την άμεση δράση μας πριν να είναι πολύ αργά…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιάννης Φλούλης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Άρης Κοτρώνης – Βέττας
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Victoria Saravia-Mullin & Ρούλα Τρίγκου / Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία
ΜΟΥΣΙΚΗ: Απόστολος Πέλλας
ΚΑΜΕΡΑ: Γιάννης Φλούλης & Στέργιος Σπυρόπουλος
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ: Svetoslav Spasov, Sergey Panayotov, Δημήτρης Βαβύλης, Τάσος Μπούνας
ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Φλούλης – Ιορδάνης Θεοδοσιάδης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ: Χαρητάκης Παπαϊωάννου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ: Victoria Saravia-Mullin, Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Τάσος Μπούνας, Βαγγέλης Χατζής
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: © Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία 2022 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Wave Made Production

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: