Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Β. Μεταξάς: Είτε στο χωράφι, είτε στο ράφι, ίδια είναι η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια

Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής ΚΚΕ
Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής ΚΚΕ
«Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ενίσχυση των εμποροβιομηχάνων και των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή, και η πολιτική της καμία σχέση δεν έχει με την επιβίωση των αγροτών, γεωργών, ψαράδων, μελισσοκόμων που συνθλίβονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.»

Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να μην τους συκοφαντεί

Την κυβέρνηση που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα, κατήγγειλε ο Βασίλης Μεταξάς βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής σε νομοσχέδιο του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας και ρυθμίσεις για την αλιεία.

Και με αυτό το νομοσχέδιο αλλά και με τις απαντήσεις της, αποδεικνύεται ότι «κίνητρο της κυβέρνησης είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής για λογαριασμό των μεταποιητικών μονοπωλίων με εξασφάλιση πρώτων υλών από το ξεζούμισμα των αγροτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατήγγειλε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ενίσχυση των εμποροβιομηχάνων και των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή, και η πολιτική της καμία σχέση δεν έχει με την επιβίωση των αγροτών, γεωργών, ψαράδων, μελισσοκόμων που συνθλίβονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι από το 2020, ακόμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, ψήφισαν υπέρ της νέας ΚΑΠ στην ΕΕ για μείωση των επιδοτήσεων και ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, που έχει βγάλει στο δρόμο του αγώνα όχι μόνο τους Ελληνες αγρότες αλλά και τους αγρότες άλλων χωρών.

Κάλεσε σε ενδυνάμωση της αλληλεγγύης των εργαζομένων και των επαγγελματιών προς τον αγώνα των αγροτών, γιατί «είτε στο χωράφι είτε στο ράφι, ίδια είναι η βάρβαρη πολιτική που χτυπά όλες τις λαϊκές οικογένειες», σημείωσε.

Κατήγγειλε μάλιστα την κυβέρνηση που συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο χωρίς να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας», υπονοώντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι υπονόμευση της χώρας και όχι η πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Μεταξάς:

«Να δούμε, λοιπόν, ποιος υπονομεύει το μέλλον – όπως είπατε στην εισαγωγική σας τοποθέτηση:

Δίνετε 8,5 δις για τα F35.

50 δις δίνει η Ε.Ε. για να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ποιος ξέρει πόσο θα στοιχίσει – πέρα από ανθρώπινο αίμα – η νέα περιπέτεια στην οποία εμπλέκετε τη χώρα στην Ερυθρά Θάλασσα, με επίκεντρο τη Λάρισα, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά την περιοχή της Θεσσαλίας.

Τσακίσατε το λαό με πάνω από 57 δις € φόρους το 2023, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δώσανε μόλις 4δις.

Καμαρώνετε για το πρωτογενές πλεόνασμα από την φοροαφαίμαξη του λαού, που είναι 3,7 δις€.

Μόνο οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο έχουν κέρδη το 2023 πάνω από 9 δις κι εσείς εξαγγείλατε φόρο σε πολυεθνικές και ομίλους, μόλις 80 εκατομμύρια(!), κατά μέσο όρο 84.000€ ανά εταιρεία!

Αφήστε, λοιπόν, τα …σάπια περί εφικτού και δημοσιονομικού χώρου.

Εδώ, κύριοι, της κυβέρνησης, μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών έχετε έναν δρόμο, ιδιαίτερα τώρα που θυμηθήκατε τον διάλογο – βέβαια μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αγροτών:

Να ικανοποιήσετε άμεσα το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μέτρα πραγματικής ανακούφισης για τους αγρότες. Για το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία για όλους τους αγρότες, αντί να το δίνετε σε εφοπλιστές, μεγαλοκλινικάρχες κλπ. Για να εξασφαλιστεί γενναία μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα. Και ασφαλώς πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς σε παραγωγή και αγροτικό κεφάλαιο»

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: