Θανάσης Φαδάκης: Η νησιωτική πολιτική σημαντικό κεφάλαιο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Θανάσης Φαδάκης: Η νησιωτική πολιτική σημαντικό κεφάλαιο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Η νησιωτική πολιτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε “στο πετσί μας” και θα το ξαναπώ, όπως το έλεγε ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός, πρωτεργάτης του Μεταφορικού Ισοδύναμου, “αν δεν έχεις γίνει μπακαλιάρος από το πολύ αλάτι που έχεις φάει σαν νησιώτης, δεν μπορείς να καταλάβεις τον νησιώτη”!»

Μια σημαντική πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενία από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βορείων Σποράδων με προσκεκλημένη την πρώην υφυπουργό, βουλευτή και εκ νέου υποψήφια κα Κατερίνα Παπανάτσιου και φυσικά τον Σκοπελίτη υποψήφιο βουλευτή Θανάση Φαδάκη.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν τα μέλη της τοπκής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αλλά και πολλοί φίλοι του Κόμματος μίλησε ο Θανάσης Φαδάκης για την νησιωτική πολιτική, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες σε θέματα Υγείας και πρόσβασης σε μεγάλα νοσοκομεία, για την έλλειψη εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη στέγαση και την ακρίβεια, για τα γνωστά σε όλους προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, από την μέχρι τώρα κυβέρνηση.

Παπανάτσιου - Φαδάκης Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ _ Π.Σ. Κατερίνα Παπανάτσιου και Θανάσης Φαδάκης μεζί με μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βορείων Σποράδων

«Η νησιωτική πολιτική είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε “στο πετσί μας” και θα το ξαναπώ, όπως το έλεγε ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός, πρωτεργάτης του Μεταφορικού Ισοδύναμου, “αν δεν έχεις γίνει μπακαλιάρος από το πολύ αλάτι που έχεις φάει σαν νησιώτης, δεν μπορείς να καταλάβεις τον νησιώτη”!» είπε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Φαδάκης για να τονίσει ότι στο «πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι όχι μόνο η διατήρηση του Μ.Ι., με την πληρωμή των νησιωτών στην ώρα τους, αλλά και η περαιτέρω επαύξησή του και όχι η απαξιώση του, όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ακόμα ο Θανάσης Φαδάκης μίλησε για σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Υγειονομικό Ισοδύναμο, με πληρωμή των νησιωτών για όσες ειδικότητες δεν υπάρχουν στα νησιά.

Ενεργειακές Κοινότητες [ΕΝΚΟΙΝ]

Για το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Θανάσης Φαδάκης έκανε λόγο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, σχήμα διαδεδομένο στην Ευρώπη, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα αποκεντρωμένης παραγωγής, κοινωνικής οικονομίας και πλουραλισμού στην ενέργεια των ΑΠΕ, το διαμοιρασμό (και) του οικονομικού οφέλους από την παραγωγή ενέργειας, καθώς και τον τοπικό σχεδιασμό στη χωροθέτηση έργων ΑΠΕ, που θα εξυπηρετούν τις τοπικές ανάγκες.

Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σαφείς, η πράσινη μετάβαση οφείλει να γίνει για τους πολλούς με την πολιτεία επικεφαλής που θα εγγυηθεί ότι κανένας και καμία δε θα μείνει πίσω και μόνος/μόνη. Η μετάβαση μπορεί και πρέπει να έχει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

Κεντρικός προγραμματικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη νέα προοδευτική κυβέρνηση της χώρας είναι τουλάχιστον το 50% της νέας παραγωγής νέων αδειών από ΑΠΕ να προέρχεται από ενεργειακές κοινότητες τοπικά σχήματα και αυτοπαραγωγή με άρση των εμποδίων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ επαναφορά της προτεραιότητας στη χορήγηση αδειών και όρων σύνδεσης για τις ΕΝΚΟΙΝ και ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία ακολουθώντας και εξελίσσοντας τις πρωτοβουλίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η κα Παπανάτσιου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ νέου υποψήφια κα Κατερίνα Παπανάτσιου μίλησε για το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Οικονομία, τους μισθούς και τις συντάξεις, την Υγεία και την Εκπαίδευση και απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ενώ το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου συνοδευόμενη από τον συνυποψήφιό της Θανάση Φαδάκη και τον Απόστολο Δημητριάδη επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με επαγγελματίες του νησιού.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: