Τετάρτη

19 Ιουνίου 2024

Ταξική Πορεία: Κάτω ο Εργασιακός και Κοινωνικός Μεσαίωνας | Όλοι στην Απεργία!

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν τη δύναμη και μπορούν να καθορίσουν πολιτικές εξελίξεις. Η συνέχιση της πάλης, μαζικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα είναι αναγκαία!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ένα μεγάλο λαϊκό και νεολαιίστικο ξέσπασμα βρίσκεται σε εξέλιξη, σε κάθε γωνιά της χώρας! Η αφορμή που πυροδότησε τη μαζική κινητοποίηση κόσμου που βγήκε στο δρόμο να καταγγείλει τη δολοφονική πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του, ήταν το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης των σιδηροδρομικών γραμμών, με υπεύθυνες όλες τις κυβερνήσεις, που καμιά τους δεν προχώρησε στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, αφήνοντας τη ζωή του λαού στην τύχη.

Η βαθύτερη αιτία όμως, βρίσκεται στην εγκληματική πολιτική που προωθεί αυτό το σύστημα εδώ και χρόνια, θυσιάζοντας καθημερινά το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία, στο βωμό του κέρδους του. Βρίσκεται στη βάρβαρη επίθεση που αντιμετωπίζει ο λαός σε κάθε πτυχή της ζωής του, βλέποντας τα δικαιώματα του να γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο και την ίδια του τη ζωή να απαξιώνεται με όλο και πιο προκλητικό τρόπο.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο λαός και η νεολαία έχουν συσσωρεύσει τεράστια οργή. Οργή η οποία εκφράζεται στο δρόμο εδώ και μέρες, με τις κινητοποιήσεις να μαζικοποιούνται μέρα με τη μέρα, με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις της 8ης Μάρτη.

Η λαϊκή οργή ταράζει το πολιτικό σύστημα

Η μαζική κινητοποίηση του λαού έχει δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στις δυνάμεις του συστήματος! Όλοι οι σχεδιασμοί του «παντοδύναμου» πολιτικού συστήματος έχουν πάει πίσω, κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης. Καταλαβαίνουν πως δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με τη λαϊκή υπόθεση. Η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) προσπαθεί να καρπωθεί την οργή του κόσμου εκλογικά, αλλά αδυνατεί να κρύψει ότι και οι ίδιοι προώθησαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάζεται να ομολογήσει πως τελικά, δεν ήταν ένα απλό «ανθρώπινο λάθος», ψελλίζει υποκριτικές συγγνώμες, για να καταλήξει στις «διαχρονικές παθογένειες», για τις οποίες λίγο- πολύ ευθυνόμαστε όλοι! Μια νέα προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι- Να μην περάσει η συγκάλυψη

Αγώνας να γίνει η λαϊκή οργή!

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν τη δύναμη και μπορούν να καθορίσουν πολιτικές εξελίξεις. Η συνέχιση της πάλης, μαζικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα είναι αναγκαία! Μέσα από γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, απεργίες και διαδηλώσεις, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

  • ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

Ταξική Πορεία

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: