Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου η Ουρανία Καθηνιώτη | Συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο και τα μέλη του συνεταιρισμού «Ζαγόριν»

Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου η Ουρανία Καθηνιώτη
...συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τους ορεινούς Δήμους, ενώ τονίστηκε η δυσκολία αποκατάστασης του οδικού δικτύου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Την Τρίτη 9/4/2023 η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία Καθηνιώτη Ουρανία επισκέφθηκε το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου για να συναντηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη. Με τον κ. Κουτσάφτη και άλλα μέλη της Δημοτικής αρχής συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τους ορεινούς Δήμους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η δυσκολία αποκατάστασης του οδικού δικτύου καθόλη τη διάρκεια του έτους, τόσο το χειμώνα που υπάρχει ανάγκη μεταφοράς των αγροτικών και άλλων προϊόντων όσο και το καλοκαίρι που αυξάνεται ο τουρισμός. Έγινε επίσης αναφορά στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και στην δυσκολία διαχείρισης λόγω έλλειψης προσωπικού στο Δήμο και κτηνιάτρου στην περιοχή.

Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου η Ουρανία ΚαθηνιώτηΣτη συνέχεια η κα Καθηνιώτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του συνεταιρισμού «Ζαγόριν». Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την διακύμανση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, το ενεργειακό και τα μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των ορεινών σε σχέση με αυτούς των πεδινών περιοχών. Αναφέρθηκε το νέο πρόγραμμα «Ορεινότητα» ένα κυβερνητικό σχέδιο με το οποίο θα γίνει πιο εντοπισμένα η προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί αγροτικοί Δήμοι.

Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου η Ουρανία ΚαθηνιώτηΌπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο  Ζαγοράς κ. Αποστόλης Δήμου, που είναι και ο ίδιος αγρότης, ο αγρότης των ορεινών περιοχών καταπονείται πολλαπλάσια λόγω του επικλινούς εδάφους που απαιτεί κατά αποκλειστικότητα χειρονακτική εργασία.

______________

Καθηνιώτη Ουρανία | Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας

Ουρανία ΚαθηνιώτηΞεκινώντας και επίσημα τον προεκλογικό μου αγώνα ως υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με την Νέα Δημοκρατία θέλω να κάνω μια σύντομη παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας μου για να μπορέσουν όλοι οι ψηφοφόροι της Μαγνησίας να με γνωρίσουν, μιας και πρώτη φορά είμαι υποψήφια σε επίπεδο νομού.

Ελπίζω αυτό το βιογραφικό να εμπλουτιστεί με έργο και δράσεις, εφόσον η ψήφος των συμπολιτών μου στη Μαγνησία φέρει ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Σπουδές

Ονομάζομαι Καθηνιώτη Ουρανία του Λουκά, γεννήθηκα το 1978 στη Σκόπελο Μαγνησίας. Είμαι πτυχιούχος της σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον έχω κάνει μουσικές σπουδές στο Εθνικό, Σύγχρονο και Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έχω το πτυχίο της Αρμονίας της Μουσική. Η επιλογή των σπουδών μου έγινε με γνώμονα την επιστροφή μου για να ζήσω και να εργαστώ στην πατρίδα μου την Σκόπελο.
Επαγγελματική σταδιοδρομία -Οικογένεια

Στη Σκόπελο δραστηριοποιούμε επαγγελματικά από το 2008 αρχικά με επιχείρηση κτηνιατρικών προϊόντων,που δημιούργησα μαζί με τον σύζυγό μου Σκλάβο Αντώνιο και στη συνέχεια με το πτυχίο της Κτηνιατρικής, οργάνωσα την λειτουργεία κτηνιατρείου, το οποίο διατηρώ και εργάζομαι σε αυτό ώς σήμερα. Με τον σύζυγό μου Σκλάβο Αντώνη που κατάγεται και αυτός από τη Σκόπελο, παντρευτήκαμε το 2005 και έχουμε τρία παιδιά.

Ενασχόληση με τα κοινά – Σκέψεις – Προβληματισμοί

Μέσα στην καθημερινότητα ως μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος και πολίτης της κοινωνίας της Σκοπέλου, βιώνω προβλήματα, ακούω τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συμπατριωτών μου και αυτό δημιουργεί την ανάγκη να ασχολούμαι και να εμπλέκομαι σε διάφορες δραστηριότητες, ώστε με όσες γνώσεις και ικανότητες διαθέτω να συμβάλω στην διαμόρφωση μιας καλύτερης καθημερινότητας.

Για μένα η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας ως υποψήφια βουλευτή ήταν μια απρόσμενη έκπληξη που γρήγορα όμως μετατράπηκε σε πρόκληση και επιβεβαιώνει την πρόθεση του Πρωθυπουργού να εντάξει στο πολιτικό σκηνικό νέους ανθρώπους διαφορετικών επαγγελματικών κατηγοριών που θα εμπλουτίσουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερα τα νησιά και οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν ανάγκη εκπροσώπησης από μία θέση διοικητικά πιο κοντά στην κεντρική εξουσία, προκειμένου να μεταφέρονται τα προβλήματα πιο γρήγορα και η αντιμετώπισή τους να γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Στόχος πάντα και εσωτερική μου ανάγκη είναι να προσφέρω στους συνανθρώπους μου οτιδήποτε θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τους μέσα στην υπάρχουσα δομή της κοινωνίας μας.

Καθηνιώτη Ουρανία

Κτηνίατρος ΑΠΘ

Υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: