Σάββατο

22 Ιουνίου 2024

Σωματεία και Φορείς: Όλες και όλοι στην παραλία Σκοπέλου την Πέμπτη 16 Μαρτίου | Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο και ασφαλές μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας! • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Κάλεσμα Σωματείων και Φορέων της Σκοπέλου στη Γενική Απεργία της 16ης Μαρτίου και στη συγκέντρωση στην παραλία Σκοπέλου, στις 10.30 π.μ.

Χαιρετίζουμε το Σκοπελίτικο λαό που ένωσε την περασμένη  Τετάρτη τη φωνή του με τους χιλιάδες διαδηλωτές και απεργούς σε όλη την χώρα, για να ακουστεί παντού ακόμα πιο δυνατά η φωνή των νεκρών που ζητούν δικαίωση! Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα και η «απουσία» του κράτους. Το κράτος είναι εδώ και νοιάζεται για τα κέρδη των λίγων. Είναι το κράτος των πλειστηριασμών, που τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα δεν είναι «επιλέξιμα» αφού σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αποτελούν κόστος. Το κράτος των πυρκαγιών σε Μάτι και Ηλεία, του ΣΑΜΙΝΑ αφού και σήμερα ταξιδεύουμε με υποστελεχωμένα, καταπονημένα και πανάκριβα καράβια, όταν βγαίνουν τα κέρδη των «εθελοντικά» φορολογούμενων εφοπλιστών…

Είναι το κράτος που αγνοεί επιδεικτικά τις καταγγελίες των συνδικαλιστών των ταξικών δυνάμεων στις μεταφορές. Το κράτος της καταστολής, που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές απεργίες που απαιτούν προσλήψεις, μέτρα ασφαλείας του επιβατικού κοινού και μέτρα αντιμετώπισης του ανθρώπινου λάθους. Που αγνοεί τα αιτήματα για προσλήψεις εκπαιδευτικών, γιατρών, φάρμακα και στελεχωμένες μονάδες υγείας, ασφαλή πλοία, γιατρούς εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια.

Απέναντι στα κροκοδείλια δάκρυα, τις «επικοινωνιακές», προεκλογικές συγγνώμες και παραιτήσεις τους, στην προτροπή για σιγή ιχθύος, ο λαός ξεσηκώνεται απέναντι στη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που λογαριάζουν τη ζωή μας σαν κόστος σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους.

Το ξέσπασμα της οργής του λαού και της νεολαίας δεν ήρθε από το πουθενά. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο σύνολο των πιεστικών εργατικών – λαϊκών προβλημάτων. Δεν είναι η εξαίρεση. Αίτια και κοινός παρονομαστής είναι το κέρδος που θυσιάζει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού.

Ακόμη και τούτη την ώρα που ο λαός θρηνεί, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το έδαφος που έστρωσαν οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες της Ευρωπαικής Ενωσης, επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ,  του νερού, ενός κοινωνικού αγαθού που ήδη το έχουν καταντήσει εμπόρευμα.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ !

Διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Η οργή μας γίνεται ποτάμι οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης, μας δίνει την ελπίδα να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε! Καλούμε σε αυτόν τον ωραίο αγώνα ιδιαίτερα τη νεολαία της Σκοπέλου, που έδωσε δυναμικό «παρών» στις 8 του Μάρτη, διαδηλώνοντας τη λύπη, την αγανάκτησή της, τη θέληση να συγκρουστεί με όλους αυτούς που βάζουν φρένο στα όνειρά της!

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές στη στεριά, τον αέρα και τη θάλασσα, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των  επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας-Αμεση αποκατάσταση των κτιριακών Υποδομών του ΚΥ Σκοπέλου
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, δημόσια κτίρια, Κέντρο Υγείας, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ- Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για τον λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας.
  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, Δήμο,  Δασαρχείο, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  16 ΤΟΥ  ΜΑΡΤΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ  10.30 π.μ.  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ [ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ] – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: