Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία Σκοπέλου | Μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εύη Ταλαδιανού και Βασίλης Μεταξάς

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία Σκοπέλου | Μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εύη Ταλαδιανού και Βασίλης Μεταξάς
Πρέπε να εκλέξουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, που θα στέκεται αγωνιστικά δίπλα μας και όχι να ενισχύσουμε κόμματα που οι υποψήφιοί τους ζητούν να γίνουν …«Γκρούεζες» και «Μαυρογιολούροι», που οι βουλευτές τους σήκωσαν το χεράκι τους στη Βουλή στηρίζοντας όσα μαυρίζουν τις ζωές μας, που ανακαλύπτουν  το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου  μετά από 10 χρόνια, που κάνουν το χουβαρντά με εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα από την τσέπη μας, μοιράζοντας χορηγίες και «χάντρες για τους ιθαγενείς»…

Ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποίησε στην παραλία Σκοπέλου, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου η Κ.Ο. Σκοπέλου του ΚΚΕ με ομιλητές την Εύη Ταλαδιανού και τον Βασίλη Μεταξά.

Στην ομιλία της η Σκοπελίτισσα υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού τόνισε ότι «το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 21ης του Μάη είναι αν ο λαός θα είναι πιο ενισχυμένος την επόμενη μέρα, απέναντι στο κοινό αντιλαïκό πρόγραμμα των κομμάτων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μεταξύ τους ή με τους δορυφόρους τους» και ζητώντας από τους Σκοπελίτες να φτάσει το κάλεσμα του Κόμματος παντού! Ιδιαίτερα στις λαϊκές οικογένειες και στη νέα γενιά, που έχει ιδανικά, όπως απέδειξε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις και εδώ στη Σκόπελο για το έγκλημα στα Τέμπη, που σιχαίνεται τη σαπίλα και την μπόχα των μιζαδόρων!

Η ομιλία της Εύης Ταλαδιανού

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στις Σποράδες, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 21ης του Μάη είναι αν ο λαός θα είναι πιο ενισχυμένος την επόμενη μέρα, απέναντι στο κοινό αντιλαïκό πρόγραμμα των κομμάτων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μεταξύ τους ή με τους δορυφόρους τους.

-Είμαστε ήδη στα πρόθυρα της τουριστικής περιόδου. Ακόμη μια χρονιά που θα ακούσουμε από τα κυβερνητικά χείλη τη φράση «τουριστικό θαύμα», αλλά χωρίς κανένα μέτρο για τους χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που δουλεύουν  στα νησιά μας για να πάρουν μιαν ανάσα. Μιαν ανάσα από  το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με δεκάωρα και δωδεκάωρα για να αβγατίζουν τα κέρδη των λίγων μεγαλοξενοδόχων και των τουρ οπερέιτορς. Με επιδόματα ανεργίας 3 μηνών που μοιάζουν φιλοδωρήματα, με παγωμένες τριετίες, κι ένα χειμώνα που ένας θεός ξέρει πώς τον βγάλαμε! Με ρεπό που θα δίνονται όποτε να ναι , σύμφωνα με το Ν. Χατζηδάκη της ΝΔ που απογείωσε τις προηγούμενες ρυθμίσεις της κ. Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Βρούτση της ΝΔ

-Με τη  φοροληστεία  των λαϊκών στρωμάτων να εντείνεται αφού τα φορολογικά έσοδα σπάνε τα ρεκόρ το ένα πίσω από τι άλλο. Μόνο που το μάρμαρο το πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και ψαράδες, από τους οποίους προήλθε το 95% των εσόδων του κράτους. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, απολαμβάνουν μειώσεις φόρων που νομοθέτησαν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και απίστευτα προνόμια φοροαπαλλαγών. Μάλιστα μας  κουνάνε και το δάχτυλο , ότι τη νέα χρονιά θα πρέπει να ξαναματώσουμε για τα πλεονάσματα, για να επιδοτηθούν νέες επενδύσεις.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που μαζί ψήφισαν το νησιωτικό ΦΠΑ 24% με το 3ο Μνημόνιο, απλώνοντας το μακρύ τους χέρι στην τρύπια τσέπη μας. Με πρόχειρους υπολογισμούς, μια τετραμελής λαική οικογένεια πλήρωσε την εξίσωση αυτή με 800 περίπου ευρώ το χρόνο από το 2017 που εφαρμόστηκε.

Είναι αυτοί που θέσπισαν την πληρωμή ενοικίου στο ίδιο μας το σπίτι με τον ΕΝΦΙΑ. Ναι, αυτόν τον ληστρικό φόρο, που ο κ. Βενιζέλος τον έλεγε ΕΕΤΗΔΕ και ότι θα είναι προσωρινός. Μετά τον βάφτισαν αλλιώς και τον διατήρησαν όλοι μαζί και αντάμα. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης. Και το μόνο που διαφημίζουν είναι κάποιες μειώσεις της πλάκας. Αποτελεί πρόκληση μάλιστα αυτό που  εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης προχτές, ότι για να πάρεις μείωση πρέπει να κάνεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο για ζημιές από φυσικές καταστροφές, από τις οποίες είμαστε απροστάτευτοι.

– Το κοινό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει την ακρίβεια  που εξανεμίζει το μισθό στις 15 του μήνα την ώρα που οι τιμές στα νησιά έχουν φτάσει στον ουρανό αλλά τα κέρδη των ομίλων των μάρκετ αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

– Περιλαμβάνει  την ενεργειακή φτώχεια, με τις τιμές ρεύματος  και καυσίμων να πιάνουν «ταβάνι» ελέω «πράσινης μετάβασης» και ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Με 2 ευρώ το λίτρο βενζίνες και πετρέλαιο, με ρήτρα αναπροσαρμογής και τα χρηματιστήρια ενέργειας που φοβόμασταν να ανοίξουμε τους λογαριασμούς μην πάθουμε ηλεκτροσόκ. Την ίδια ώρα όλοι αυτοί ορκίζονται στα κέρδη των πράσινων αρπακτικών και διαφημίζουν την επιδότηση που έκαναν σαν κοινωνική πολιτική αφού μας στράγγιξαν κυριολεκτικά.

Σε λίγο μάλιστα  «θα πούμε και το νερό νεράκι» με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ, που στα νησιά μας προβλέπεται να το πληρώνουμε χρυσάφι, γιατί είτε ήδη είναι σε έλλειψη, είτε δεν πίνεται και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Καμία μέριμνα για τον εμπλουτισμό των υδάτων. Αλλά εκατομμύρια για τρύπιες λιμνοδεξαμενές δόθηκαν άφθονα, και εδώ και στην Αλόννησο. Και έχει μια σημασία να θυμίσουμε ότι την ιδιωτικοποίηση την άρχισε το ΠΑΣΟΚ το 2000, ο Συριζα επέβαλε την κοστολόγηση με το πράσινο τέλος το 2017 και τώρα ετοιμάζονται για τη χαριστική βολή.

–  Εκεί που δεν υπήρξε τσίπα, είναι τα χιλιάδες σφυριά για τα  ξεσπιτώματα που θα γιγαντωθούν από την αύξηση των επιτοκίων.

Ολοι μαζί στήριξαν το Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς  για να απαλλαγούν οι τράπεζες από το βραχνά δίνοντας τα  κόκκινα δάνεια –που εξαιτίας της πολιτικής τους αναγκάστηκε ο λαός να μην πληρώνει-στα περίφημα   funds. Που με βάση και τον Πτωχευτικό Κώδικα της ΝΔ και τις πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων ξεσαλώνουν εκβιάζοντας στα λαϊκά νοικοκυριά  και τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι αυτοί που στέλνουν στο εδώλιο δεκάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές συνδικαλιστές που αψηφούν το φόβο, για να μην πεταχτούν στο δρόμο φτωχοί συνταξιούχοι και ΑΜΕΑ, που στέλνουν ακόμη και ΜΑΤ μαζί με τους δικαστικούς επιμελητές.

Αξιοποιούν ακόμη και το ηλεκτρονικό φακέλωμα για να πείσουν το  λαό να βρεί τάχα συμφέρουσα λύση, είτε πουλώντας την όποια περιουσία του είτε πληρώνοντας ενοίκιο στο κατασχεμένο σπίτι του.

-Εχουν εικόνισμα την  εφοπλιστική ασυδοσία,  που δρομολογεί τα πλοία ανάλογα με τα κέρδη και όχι τις ανάγκες μας. Φέτος ξεπέρασαν κάθε ωόριο πρόκλησης και εμπαιγμού,  επί  5 μήνες δύο καράβια ήταν στην ουσία ένα φεύγοντας με μισή ώρα διαφορά το ένα από το άλλο και πανάκριβα εισιτήρια. Χωρίς δρομολόγιο από Μαντούδι και για να πάς Αθήνα να χρειάζεται να κάνεις το γύρο της Ελλάδας… Με αναγκαστικές διανυκτερεύσεις στο Βόλο για δουλειές μιας ώρας, για μια ιατρική εξέταση… Να μας πετάνε φανφάρες για επέκταση της σεζόν και το Πάσχα που περιμέναμε να βγάλουμε κάνα σπασμένο, οι Σποράδες πάτωσαν.. Αχνα δεν έβγαλαν οι περιοδεύοντες θίασοι των υποψηφίων της ΝΔ , γαργάρα το έκαναν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε γιατί, Γιατί ήταν αυτοί που πανηγύριζαν για την άρση του καμποτάζ, γιατί φοβούνται μην τους τραβήξουν το αυτάκι τα μεγάλα συμφέροντα, που ενίοτε τους έχουν και «χεσμένους»…

– Είναι συνυπεύθυνοι   για τη δραματική υποστελέχωση και απαξίωση των υποδομών του Κέντρου Υγείας, που δεν μπορεί να παράσχει ούτε ακτινογραφία τον 21ο αιώνα, την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, που μετατρέπονται σε προθάλαμο των ιδιωτικών ιατρείων και ομίλων υγείας. Είναι θράσος υποψήφιοι και βουλευτές χρόνια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να καμώνονται πως ανακάλυψαν την Αμερική όταν είναι και γιατροί, ήταν υφυπουργοί και κυβέρνηση για χρόνια! Περηφανεύονται στην ουσία ότι έθεταν σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους! Ηταν άραγε από άλλον πλανήτη; Όχι! Σήκωναν το χέρι τους στη Βουλή για να τσακιστούν τα κονδύλια για νοσοκομεία, για να γίνουν  μεγαθήρια τα ιδιωτικά θεραπευτήρια! Γιατί υπηρετούν τα ίδια «Τεμπη», τα ίδια εγκλήματα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής! Ακόμη και τώρα που κάποια ψίχουλα από το Τμαείο Ανάκαμψης χάρη στους αγώνες μας προορίζονται για την ανακατασκευή του κτιρίου, οι κατασκευαστικοί όμιλοι απαιτούν κι άλλο κέρδος από ό,τι φαίνεται, αφού ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος και οι παρατάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία Σκοπέλου | Μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εύη Ταλαδιανού και Βασίλης Μεταξά <p data-wpview-marker=

– Είναι ένοχοι για ανυπαρξία μέτρων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης,  άμεσης και ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων και των υποδομών. Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεγάλη πλημμύρα, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα. Οκτώ χρόνια από τότε που κατέβηκαν Τσίπρας και Καμμένος με ελικόπτερο στο γήπεδο και οι μελέτες ακόμη είναι στη μελέτη. Που για σχεδόν 20 εκατομμύρια ζημιές δόθηκαν μόνο 2 εκατομμύρια τότε, που οι πληγέντες αποζημιώθηκαν μετά από 4 και πλέον χρόνια! Που οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη τάζουν κρατική αρωγή και την  ίδια ώρα απέναντι, στο Μαντούδι πετάνε στην ανεργία τους ρετσινάδες,  βάζουν ιδιώτες στα καμένα, ξεψυχάνε νέοι άνθρωποι επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Που μας τάζουν σκηνές για περίπτωση σεισμού, αλλά ούτε έναν δευτεροβάθμιο έλεγχο δεν έχουν κάνει στα σχολειά και τα δημόσια κτίρια, γιατί δεν βγαίνει κέρδος. Που στο Δαμάσι και στην Κρήτη μένουν στα κοντέινερ…

– Και φυσικά είναι συνυπεύθυνοι για τις ανεπαρκείς και λαβωμένες για χρόνια αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, την απομάκρυνση γεωπονικής-κτηνιατρικής υπηρεσίας για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, το Δασαρχείο-«φάντασμα» που καλείται να διαχειριστεί ένα από τα πιο γερασμένα δάση της Μεσογείου, την υποστελέχωση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας, Δόμησης κλπ,  την απομάκρυνση του υποθηκοφυλακείου

– Σηκώνουν τα χέρια ψηλά για  την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της μισής παραλίας της Σκοπέλου, που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο μέσω ΤΑΙΠΕΔ και διατήρησε η ΝΔ! Χώρους δηλαδή για τους οποίους οι Σκοπελίτες πλήρωσαν από το 1860, με ασήκωτους φόρους, με προσωπική εργασία, που έχουν δώσει τεράστια ποσά για αναπλάσεις, για συντήρηση. Βαράνε προσοχή στις μνημονιακές απαιτήσεις, που όλοι μαζί συνέπραξαν.

– Αφησα τελευταία τη μεγάλη κλοπή με την εκτός σχεδίου δόμηση, που θα δώσει μπιρ παρά τον κόπο γενιών και γενιών Σκοπελιτών στο μεγάλο κεφάλαιο. Το τσάκισμα της μικροιδιοκτησίας δεν είναι αμέλεια της κυβέρνησης, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει τα δικά του καμώματα. Είναι επιλογή ταξική: για την ενίσχυση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, που μεθοδικά έχτισαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ακόμη και με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Πήγε περίπατο το NATURA, με  fast trak διαδικασίες σπέρνουν φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες στο Παλούκι γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την προστασία του περιβάλλοντος, βάζουν άλλους όρους και συντελεστές δόμησης σαν κίνητρα, που θα πνίξουν τους μικρούς ιδιοκτήτες.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους συγγραφείς των αντιλαικών προγραμμάτων, τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων πρόθυμων που το συζητάνε φανερά για να μοιραστούν υπουργικές καρέκλες μία ήταν η δύναμη που αποκάλυψε την κατάσταση, που έβαλε εμπόδια, που αποσπά νίκες! Είμαστε περήφανοι που η δύναμη αυτή είναι το ΚΚΕ! Που δεν έχει εξαρτήσεις από τους επιχειρηματικούς ομίλους! Που δεν τα διπλώνει στα δύσκολα! Που τους στρίμωξε και βάζει στο προσκήνιο τις λαικές ανάγκες, τους αναγκάζει να τοποθετούνται!

Αυτήν τη δύναμη πρέπει να ενισχύσουν στις εκλογές οι λαικές οικογένειες της Σκοπέλου! Στις 10 μέρες που απομένουν, να φτάσει το κάλεσμα του Κόμματος παντού! Ιδιαίτερα στη νέα γενιά, που έχει ιδανικά, όπως απέδειξε με τις μεγάλες κινητοποιήσεις και εδώ στη Σκόπελο για το έγκλημα στα Τέμπη, που σιχαίνεται τη σαπίλα και την μπόχα των μιζαδόρων!

Γιατί πρέπει να εκλέξουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, που θα στέκεται αγωνιστικά δίπλα μας και όχι να ενισχύσουμε κόμματα που οι υποψήφιοί τους ζητούν να γίνουν …«Γκρούεζες» και «Μαυρογιολούροι», που οι βουλευτές τους σήκωσαν το χεράκι τους στη Βουλή στηρίζοντας όσα μαυρίζουν τις ζωές μας, που ανακαλύπτουν  το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου  μετά από 10 χρόνια, που κάνουν το χουβαρντά με εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα από την τσέπη μας, μοιράζοντας χορηγίες και «χάντρες για τους ιθαγενείς»…

Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: