Παραδόθηκε στη δημοτική αρχή Σκοπέλου το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 16ης Μαρτίου

Δυνατά ακούστηκε το μήνυμα λαού και νεολαίας και από τη Σκόπελο
Αρχείο | Μάρτιος 2023
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέα γενιά μετά το τέλος της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο μετά από πορεία προς το Δημαρχείο του νησιού, παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 16ης Μαρτίου, το οποίο διάβασε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης και εγκρίθηκε με ανάταση των χεριών, έχει ως εξής:

Όλοι εμείς που συμμετείχαμε σήμερα Πέμπτη 16/3/2023 στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Σκοπέλου διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας το έγκλημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!

Το αυτονόητο αίτημα της απόδοσης ευθυνών δεν μπορεί να καλύψει τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από την  πολιτική που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές ακτοπλοικές και χερσαίες μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, με πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με  μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς, μικροβιολόγο, ακτινολόγο, βοηθητικό προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων  χωρίς όρους και προυποθέσεις. Αμεση αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών και τους εξοπλισμού του !
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε όλα τα σχολεία της Σκοπέλου, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα δημόσια κτίρια, το ΚΥ, σε όλους τους μεγάλους  χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Παιδεία, Δήμο – ΔΕΥΑ Σκοπέλου, Δασαρχείο, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού.

Το παρόν να επιδοθεί – θυροκολληθεί στο Δημαρχείο Σκοπέλου και να αποσταλεί στην κεντρική διοίκηση – αρμόδια υπουργεία και αρχές.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: