Κυριακή

21 Ιουλίου 2024

«Οι διαδρομές της Αριστεράς στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα»

Οι διαδρομές της Αριστεράς στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα
Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Φίλοι των ΑΣΚΙ με γενικό τίτλο: «Οι διαδρομές της Αριστεράς στην ελληνική περιφέρεια κατά τον 20ό αιώνα». Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φωτιστούν οι επιμέρους όψεις της ανάδυσης και της ανάπτυξης των ιδεών και της δράσης της ελληνικής Αριστεράς στις διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Οι Φίλοι των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Οι διαδρομές της Αριστεράς στο Βόλο κατά τον 20ό αιώνα»

την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο Σαράτση στο Κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν οι:

ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΒΟΓΛΗΣ, καθηγητής ΙΑΚΑ, γραμματέας των ΑΣΚΙ, «ΑΣΚΙ: Ένα διαφορετικό αρχείο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΛΤΣΗΣ, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας, ΙΑΚΑ,  «Αριστερά και εργατικοί αγώνες στον Μεσοπόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο».

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ, νομικός – συγγραφέας, «Αριστερά και Μαγνησία στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, 1950-1967».

Χαιρετισμό θα κάνει η ΑΝΝΙΤΑ ΠΡΑΣΣΑ, δρ Ιστορίας, προϊσταμένη ΓΑΚ Μαγνησίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ, διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, γραμματέας Φίλων των ΑΣΚΙ.

Οι διαδρομές της Αριστεράς στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα - Αφίσα

Το σωματείο Φίλοι των ΑΣΚΙ ιδρύθηκε το 2003 και συνάντησε θερμή ανταπόκριση. Σκοπός του σωματείου είναι η ενίσχυση, υλική και ηθική, καθώς και η κάθε αλλού είδους συνδρομή και υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ΑΣΚΙ. Ως κύρια μέσα για την επίτευξη αυτού του σκοπού προβλέπονται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για τον εμπλουτισμό, την αξιοποίηση και προβολή προς κάθε κατεύθυνση του αρχειακού υλικού της Εταιρείας, η συνεργασία με ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ανάλογες επιδιώξεις και η αναζήτηση πόρων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του έργου των ΑΣΚΙ.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: