Οι αγώνες θα επιβάλουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Εύη Ταλαδιανού | υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας ΚΚΕ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΥΗΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Το ΚΚΕ διαχρονικά –σε όλα τα νησιά  των Σποράδων- έχει συμπαρασταθεί στους δίκαιους αγώνες των συμβασιούχων  εργαζομένων στους δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, τόσο μέσα στη Βουλή και τα Δημοτικά Συμβούλια προωθώντας τα αιτήματά τους όσο και με πρωτοπόρα δράση μελών και στελεχών του στην οργάνωση της πάλης τους.

Με αποφασιστική συμβολή και στήριξη  στη μεγάλη απεργία των «παρατασιούχων» το καλοκαίρι του 2017, με παρεμβάσεις για τους εργαζομένους στα Προγράμματα Κοινωφελούς  εργασίας ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ  στο Δασαρχείο και τους Δήμους, για τους εργαζομένους στα Κέντρα Κοινότητας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε μερικούς μήνες.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία. Να κατοχυρώνεται με  εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με αξιοπρεπείς μισθούς για να ζήσει κανείς. Είναι πανανθρώπινο δικαίωμα, όχι όμως με αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα που διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με άθλιες συμβάσεις και αθλιότερους μισθούς που δεν μπορεί κανείς να ζήσει. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο, ειδικά για τους νέους εργαζόμενους που εξασφαλίζουν συνθήκες χαμοζωής. Καμία ανοχή σε αυτό! Αυτή είναι η βαρβαρότητα και η απανθρωπιά που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και στους δήμους.

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, μαζί τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που αποτελούν τα κοινοβουλευτικά τους δεκανίκια, επινόησαν όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας προκειμένου να τσακίσουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξυπηρετώντας απόλυτα την πολιτική του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης των λίγων.

Γι’ αυτό και  όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν το αίτημα των 150 σωματείων και Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα  για την τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που κατέθεσε το ΚΚΕ στην τελευταία Αναθεώρησή του, «΄Ωστε εφεξής, να κατοχυρώνεται και διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Όλες οι υπηρεσίες των δήμων – και των νησιών των Β. Σποράδων- είναι υποστελεχωμένες, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί, με το μόχθο τους και την αγωνία τους στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Οι 65 νεκροί και οι χιλιάδες σακατεμένοι εργαζόμενοι στον κλάδο είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει τόσα χρόνια από λόγια κατανόησης και συμπονετικά χτυπήματα στην πλάτη, όπως επίσης θα χορτάσουν και τώρα, έναν περίπου μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, με ακάλυπτες υποσχέσεις και ελπίδες από τα κόμματα που ευαγγελίζονται «κυβερνητική σταθερότητα» ή «προοδευτική συγκυβέρνηση», για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Η σημερινή απεργία να γίνει αφετηρία νέων αγώνων, οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την κοινή αντεργατική πολιτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και  οργανωμένοι στα σωματεία τους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους:

  • Καμιά απόλυση.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές  και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

Σκόπελος,10 /04/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: