Σάββατο

23 Σεπτεμβρίου 2023

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού στην υπηρεσία Καθαριότητας και την ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού
Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού | φωτογραφία αρχείου
Κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στους Δήμους η υποστελέχωση, το μισθολόγιο - φτωχολόγιο και οι ιδιωτικοποιήσεις
Επίσκεψη στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στην έναρξη της βάρδιας και στο Διοικητικό της ΔΕΥΑ έκανε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Εύη Ταλαδιανού, συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Αναγνώστου και τον γραμματέα της ΚΟΒ Σκοπέλου Γιώργο Γούλα.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, τόνισε ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είχαν και έχουν κοινό αντιλαϊκό – αντεργατικό πρόγραμμα, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες στενάζουν από την υποστελέχωση και  την εντατικοποίηση της δουλειάς, με τεράστιες περικοπές στους μισθούς, για να πιάνονται οι στόχοι των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Στοιχίζονται πίσω από τα κέρδη των λίγων αντιμετωπίζοντας την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος,  για αυτό ο κλάδος έχει μετρήσει τα δικά του «Τέμπη» όλα αυτά τα χρόνια με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες εν ώρα εργασίας. Συνεργάτες σε αυτήν την πολιτική έχουν και την ηγεσία της ΚΕΔΕ που παίρνει θέση υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Αλλά ποιον άραγε συμφέρουν; Τους δημότες που θα απολαμβάνουν χαμηλότερο επίπεδο υπηρεσιών και κυρίως θα τις «χρυσοπληρώνουν» με ακόμα μεγαλύτερο χαράτσι δημοτικών τελών; τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους, αυτούς που θα απομείνουν με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας ή τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις συμφέρουν μόνο τους εργολάβους και τους επιχειρηματικούς ομίλους;

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ως κριτήριο ψήφου την κατάσταση που μας έχουν φέρει όλοι αυτοί που κυβέρνησαν. Είναι οι ίδιοι που τώρα προσπαθούν με δήθεν υποσχέσεις για 3.5% αυξήσεις στους μισθούς το …2024, ενώ ο ονομαστικός μισθός  έχει πέσει 25% από το 2011 και η αγοραστική μας δύναμη πολύ παραπάνω λόγω του πληθωρισμού.

Η επιλογή του μικρότερου κακού δεν μπορεί να υπάρχει σε κανέναν. Από την εμπειρία μας  των τελευταίων δεκαετιών, αυτή η επιλογή οδήγησε τους εργαζόμενους στα ακόμα χειρότερα, αφού η κάθε νέα κυβέρνηση συνεχίζει πάνω στο έργο της προηγούμενης και είναι χειρότερη η μία από την άλλη, γιατί το ίδιο το σύστημα γίνεται πιο αντιδραστικό.

Κλείνοντας, η Εύη Ταλαδιανού κάλεσε τους εργαζομένους, μόνιμους και συμβασιούχους, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου και τους πρόθυμους Ελληνική Λύση, ΜΕΡΑ 25 να συμπράξουν σε αντιλαικές κυβερνήσεις και να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη δύναμη  που αγωνίζεται καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή μαζί τους, οργανώνοντας την πάλη τους, τον μόνο σίγουρο δρόμο για την απόκρουση επώδυνων μέτρων, για την απόσπαση κατακτήσεων και το άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία που ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει.

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑ

Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία Διοικητικού της ΔΕΥΑ, όπου υπηρετούν δύο μόνο μόνιμοι υπάλληλοι και περιστασιακά με συμβάσεις και προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα καλύπτονται όπως – όπως μερικές ανάγκες. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στο Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, προαπαιτούμενο της εκταμίευσης των δόσεων του οποίου  μάλιστα ήταν και ο νόμος που εμπορευματοποιεί ακόμη παραπέρα το νερό, συγχωνεύει ΔΕΥΑ για να διευκολυνθεί η ακόμη βαθύτερη είσοδος των επιχειρηματικών συμφερόντων με τεράστιες επιπτώσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 09-05-2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound