Δευτέρα

15 Απριλίου 2024

Η Ο.Μ. Βορείων Σποράδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενώνουμε την φωνή μας με όλη την κοινωνία – συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων

Τα Τέμπη σκεπάζουν τα πάντα, όμως αυτή η απεργία γίνεται μια ημέρα που τιμά τους αγώνες των γυναικών για ισότητα.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα κατά τόπους σωματεία και φορείς στις Βόρειες Σποράδες.

Ενώνουμε την φωνή μας με όλη την κοινωνία που παραμένει σοκαρισμένη από το μέγεθος της τραγωδίας και ζητάμε μαζί της να υλοποιηθεί αυτό που διεκδικεί η απεργιακή κινητοποίηση, δηλαδή να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Τα Τέμπη σκεπάζουν τα πάντα, όμως αυτή η απεργία γίνεται μια ημέρα που τιμά τους αγώνες των γυναικών για ισότητα.

Δυστυχώς, τα περιστατικά γυναικοκτονιών και βίας κατά των γυναικών συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ διαπνέεται και σε αυτό το θέμα από παρωχημένες λογικές όπως αποδείχθηκε με τον νόμο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και την υποβάθμιση του αρμόδιου φορέα σε γραμματεία Δημογραφικής Πολιτικής.

Στηρίζουμε και την φεμινιστική πλευρά της  απεργίας πιστεύοντας πως μόνο η κινητοποίηση των ίδιων των γυναικών μπορεί να αποτρέψει την κατάργηση αυτονόητων και από χρόνια κατακτημένων δικαιωμάτων τους και να δημιουργήσει τους όρους που θα επιβάλουν την εφαρμογή πολιτικών για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας.

Η Ο.Μ. Βορείων Σποράδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα: