Τετάρτη

06 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Σούρλας: Στο Κατάρ άνθισε το δέντρο της Διαφθοράς

Γιώργος Σούρλας | © Γιώργος Κονταρίνης | EUROKINISSI
© Γιώργος Κονταρίνης | EUROKINISSI
Το δένδρο της διαφθοράς που άνθισε στο Κατάρ με εμπλεκόμενη Ελληνίδα πολιτικό έχει βαθιές ρίζες. Για να ξεριζωθεί χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση που δυστυχώς ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει.

Πέρασαν μόλις δέκα ημέρες από την παρουσίαση του βιβλίου μου «Ήθος στην πολιτική. Νοθευμένη δημοκρατία. Νομότυπη διαπλοκή. Αθέατη απάτη», που τα γεγονότα το καθιστούν επίκαιρο με συγκεκριμένες αναφορές στην έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη της διαφθοράς-διαπλοκής, όπως:

  • Για το σκάνδαλο Κοσκωτά που ο τροφοδότης λογαριασμός άνοιξε μόνο για τα δύο εκ. δολάρια για τον «Κουτσονόμο» που εκταμιεύθηκαν για τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και παραμένουν ακόμη κλειστά για άλλα οκτώ εκατομμύρια δολάρια, που τροφοδότησε άλλους λογαριασμούς.
  • Για την Τράπεζα Κρήτης που το 1989 χορηγήθηκαν δάνεια 43 δις. δρχ χωρίς εγγυήσεις, όχι μόνο χάθηκαν τα περισσότερα εξ’ αυτών αλλά δεν αποκαλύφθηκε σε ποιους χορηγήθηκαν.
  • Για την απάτη με την υποτίμηση της δραχμής το 1998, που ορισμένοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και στις 12 και 13 Μαρτίου μετέτρεψαν μεγάλα ποσά δραχμών σε δολάρια. Τα ονόματα φυσικών προσώπων και επιχειρηματιών παραμένουν ακόμη άγνωστα.
  • Για το Χρηματιστήριο που χάθηκαν 170 δις. ευρώ το διάστημα 1999-2012 και πλούτισαν ορισμένοι. Έγινε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και όλα αυτά χωρίς καμία συνέπεια για τους καταχραστές της εξουσίας και τα κυκλώματα διαφθοράς, τα οποία με την οικονομική δύναμη που διαθέτουν μπορούν να επηρεάζουν την πολιτική εξουσία.

Αν υπήρχε η απαιτούμενη πολιτική βούληση για την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς  ίσως να μην φθάναμε στο σκάνδαλο του Κατάρ, που φαίνεται να πρωταγωνιστεί Ελληνίδα πολιτικός.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανή μετάδοση
5η Συνεδρίαση Δ.Σ. Σκοπέλου
22/03/23

↓↓Βεβαιωθείτε ότι ο ήχος είναι ανοιχτός και δεν είναι σε σίγαση↓↓
Facebook sound